«Πυρά» Ράμα κατά Βρετανίας για διακρίσεις σε βάρος Αλβανών

«Πυρά» Ράμα κατά Βρετανίας για διακρίσεις σε βάρος Αλβανών

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα καταδίκασε την Τετάρτη τη βρετανική κυβέρνηση για σχόλια που έκρινε ότι εισάγουν διακρίσεις σε βάρος αλβανών, μετά τις δηλώσεις Βρετανών αξιωματούχων που κατηγόρησαν αλβανούς υπηκόους για παράτυπη μετανάστευση στη Βρετανία.

Ειδικότερα, σε μια σειρά tweets, ο Ράμα τόνισε ότι οι Βρετανοί αξιωματούχοι συμμετέχουν ενεργά σε «διακρίσεις» κατά Αλβανών.

«Η στοχοποίηση Αλβανών (όπως έκαναν ορισμένοι ξεδιάντροπα όταν αγωνίζονταν για το Brexit) ως αιτία των προβλημάτων στα σύνορα και στην εγκληματικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια βολική ρητορική που αγνοεί τα γεγονότα», έγραψε ο Αλβανός πρωθυπουργός στο Twitter.

«Οι Αλβανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται σκληρά και πληρώνουν τους φόρους τους. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να πολεμήσει τις εγκληματικές συμμορίες όλων των εθνικοτήτων και να σταματήσει να κάνει διακρίσεις σε βάρος Αλβανών για να δικαιολογήσει πολιτικές αποτυχίες», πρόσθεσε.

Eίχε προηγηθεί η ρατστιστική δήλωση της Σουέλα Μπράβερμαν βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονη κριτική επειδή περιέγραψε την άφιξη των αιτούντων άσυλο ως εισβολή κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε αλβανούς αιτούντες άσυλο, με πολιτικούς από όλο το πολιτικό φάσμα να προειδοποιούν για τον κίνδυνο από τη χρήση μιας τέτοιας εμπρηστικής γλώσσας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα αναφέρθηκε ότι 12.000 Αλβανοί έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο διασχίζοντας τη Μάγχη κατά τη διάρκεια του έτους, έναντι μόλις 50 το 2020.

Πηγή: SkyNews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter