«Πυρά» Σεβαστίδη κατά προεδρείου Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων: Ντροπιαστική κατάσταση για το Δικαστικό Σώμα

«Πυρά» Σεβαστίδη κατά προεδρείου Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων: Ντροπιαστική κατάσταση για το Δικαστικό Σώμα

«Βέλη» κατά του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εξαπολύει με παρέμβαση του ο Εφέτης, πρώην πρόεδρος της Ένωσης και μέλος του ΔΣ, Χριστόφορος Σεβαστίδης. Όπως υπογραμμίζει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο antimolia.gr, «οι εξελίξεις στα εσωτερικά του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση ζοφερή, ντροπιαστική για το Δικαστικό Σώμα και αναντίστοιχη με την ιστορία της Ένωσης».

Παράλληλα, όπως αναφέρει «έχει δηλητηριαστεί και η τελευταία γωνία της ψυχής της Ένωσης και το μόνο που έχουμε πλέον να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε να έρχεται το ψυχορράγημά της», ενώ επιρρίπτει προσωπικές ευθύνες στην νυν πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του κ. Σεβαστίδη:

Οι εξελίξεις στα εσωτερικά του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση ζοφερή, ντροπιαστική για το Δικαστικό Σώμα και αναντίστοιχη με την ιστορία της Ένωσης. Συμπληρώθηκε ένας μήνας από το σκάνδαλο που ξέσπασε μετά τις αποκαλύψεις για δημιουργία «ομάδας» μεταξύ της προέδρου της Ένωσης, Μ. Στενιώτη με γραφείο συγκεκριμένου δικαστικού επιμελητή και με σκοπούς άδηλους. Γράφτηκαν δεκάδες δημοσιεύματα σε πολλές εφημερίδες, έγιναν ερωτήσεις στη Βουλή από πολιτικά κόμματα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Απάντηση μέχρι σήμερα δεν έδωσε ο τελευταίος.

Εκδόθηκε ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών. Υποβλήθηκαν ερωτήματα από την μεριά μας, της μειοψηφίας του ΔΣ της Ε.Δ.Ε., ώστε να δοθούν εξηγήσεις και αντί απάντησης δεχθήκαμε ένα απέραντο υβρεολόγιο από την ίδια την εμπλεκόμενη. Έχουμε παραθέσει πλήθος ατράνταχτων στοιχείων (βίντεο και φωτογραφιών) που αποδεικνύουν τις ύποπτες σχέσεις που καλλιεργούνται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αποπνέουν μια έντονη δυσωδία. Το σκάνδαλο αυτό είναι μεγάλο για να «κουλουλωθεί» παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν δημοσιογράφοι και Μέσα Ενημέρωσης φιλικά προσκείμενα στην συγκάλυψη και στον αποπροσανατολισμό.

Όλοι αυτοί που υποκριτικά θρηνολογούν έχοντας κάνει σημαία την εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης και την ταχεία απονομή της. Όσοι προβάλλουν την δοσμένη από τα αφεντικά τους αυθεντία και παραδίδουν χωρίς αιδώ και μαθήματα για την «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». Το σκάνδαλο με τον δικαστικό επιμελητή και τον κύκλο του ξεπερνά τα όρια μιας απλής αντιπαράθεσης μέσα στους κόλπους μιας Ένωσης και λαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις που δηλητηριάζουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους δικαστές της. Επί ένα μήνα τα στοιχεία που παραθέτουμε μένουν αναξιοποίητα, τα ερωτήματα αναπάντητα και οι σκιές βαριές.

Και πριν κοπάσει το πρώτο σκάνδαλο, ακολουθεί και δεύτερο. Με τους ίδιους πρωταγωνιστές σε ένα γκροτέσκο επεισόδιο του ίδιου θιάσου. Στην Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για την Δημοκρατία και τις Ελευθερίες πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες. Σε έναν μικρό από άποψη μελών Σύλλογο, που ασχολείται με την προάσπιση της Δημοκρατίας και των Ελευθεριών, μακριά από δημιουργία συνδικαλιστικών ομάδων, γίνεται αθρόα εγγραφή μελών (σχεδόν διπλασιασμός).

Ακολουθούν απίστευτες καταγγελίες που «φωτογραφίζουν» τον άνθρωπο που χειραγώγησε την εκλογική διαδικασία με μηνύματα και υποδείξεις για υπερψήφιση συγκεκριμένων προσώπων και ανάληψη από μέρους της του κόστους της ετήσιας συνδρομής όσων θα προσέρχονταν να ψηφίσουν τους από αυτήν υποδεικνυόμενους. Παραιτούνται μέσα σε δύο ημέρες έξι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί (όλοι δηλαδή οι αναπληρωματικοί και ένας τακτικός) που επί χρόνια υπηρέτησαν με συνέπεια και με ήθος την Εταιρεία, αηδιασμένοι από το σκηνικό χειραγώγησης που στήθηκε.

Η Εταιρεία διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της. Σήμερα πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ξένη κι’ αποκρουστική γι’ αυτούς πραγματικότητα. Την εργαλειοποίηση ανθρώπων, επιστημονικών σωματείων, της ίδιας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τρόπο πρωτοφανέρωτο. Με την απόκτηση του απόλυτου ελέγχου τους, τη στράτευσή τους και την υποταγή τους σε αδιαφανείς διεργασίες. Η μέχρι τώρα διαδρομή των ανθρώπων προδιαγράφει συνήθως την μελλοντική τους πορεία. Και δείγματα για την μέχρι σήμερα πορεία της Μ. Στενιώτη είχαμε πολλά.

Αίτημα καθολικό αυτή τη φορά πρέπει να είναι η εξυγίανση. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αποκτήσει ουσία η κοινότοπη φράση του λαού πως «έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη της χώρας του». Ιδιαίτερα σε μια ιστορική περίοδο έντονης αμφισβήτησής της. Εμείς ως μέλη του ΔΣ πράττουμε το καθήκον μας όπως μας επιβάλλει η συνείδησή μας και η μέχρι σήμερα στάση ζωής.

Δεν μπορούμε πλέον να πορευτούμε ως Δικαστές και Εισαγγελείς υποκρινόμενοι ότι τίποτα δεν συμβαίνει ή ευελπιστώντας ότι τέτοια σκάνδαλα θα περιπέσουν γρήγορα στη λήθη ή δεν θα λάβουν δημοσιότητα. Ο μιθριδατισμός και η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα αποτελούν παράγοντες ενδυνάμωσής τους. Και η πιο οδυνηρή απόδειξη ότι το δικαστικό ήθος και η αξιοπρέπεια έχουν συντριβεί, ότι έχει δηλητηριαστεί και η τελευταία γωνία της ψυχής της Ένωσης και το μόνο που έχουμε πλέον να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε να έρχεται το ψυχορράγημά της, θα ήταν η προθυμία του συμβιβασμού μας με πρακτικές Στενιώτη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter