Πυρά SPD κατά Σόιμπλε για το «μαστίγιο» στην Ελλάδα

Πυρά SPD κατά Σόιμπλε για το «μαστίγιο» στην Ελλάδα

Να σταματήσει να κατακρίνει την Ελλάδα, ζήτησε από τον Χριστιανοδημοκράτη υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Τόμας Όπερμαν, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Ειδικά στην παρούσα δύσκολη κατάσταση στην Ευρώπη, η όξυνση της κρίσης είναι επικίνδυνη. Και γι΄αυτό αποτρέπω τον κ. Σόιμπλε από μια νέα δημόσια καμπάνια – εκστρατεία κατά της Ελλάδας, όπως το καλοκαίρι του 2015», είπε χαρακτηριστικά ο ‘Οπερμαν.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ελπίζει ότι τελικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα αποχωρήσει. «Θεωρώ την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα επιθυμητή. ΤΟ ΔΝΤ διαθέτει τους εμπειρογνώμονες για να ξεπεράσουν την κρίση οι χώρες», εκτίμησε.

Ο κ. Σόιμπλε επιμένει εντούτοις στις απόψεις του και δεν θέλει να χαλαρώσει την πολιτική του, παρά τη δυσαρέσκεια του σοσιαλδημοκρατικού κυβερνητικού εταίρου, αναφέρει το dpa. Μάλιστα σε συνέντευξή του, το βράδυ της Τετάρτης, στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ξεπεράσει τα προβλήματα και «γι’ αυτό πρέπει να εξακολουθήσει να της ασκείται πίεση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και να γίνει ανταγωνιστική. Διαφορετικά δεν μπορεί να παραμείνει στη νομισματική ένωση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter