«Πυρά» Σπίρτζη κατά Πατούλη: «Παραδοχή εγκληματικής αδράνειας η ανακοίνωση για την κλινική "Ταξιάρχαι"»

O Χρήστος Σπίρτζης.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης στρέφει τα «βέλη» του κατά της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή τον υγειονομικό έλεγχο στην κλινική «Ταξιάρχαι» και την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

«Παραδοχή εγκληματικής αδράνειας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοΐου (Covid – 19) συνιστά η σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τον υγειονομικό έλεγχο στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, που διενεργήθηκε με καθυστέρηση και εσπευσμένα, στις 28 Απριλίου 2020, μία ημέρα μετά την ανακοίνωσή μας, στις 27 Απριλίου 2020!

Βέβαια, όταν αναδείξαμε το πρόβλημα που υπάρχει στην συγκεκριμένη κλινική, τις ιδιωτικές κλινικές και το πλαίσιο ελέγχων, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης μας επιτέθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς να απαντά επί της ουσίας», σημειώνει ο Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας επίσης ότι ο Περιφερειάρχης μέσω της ανακοίνωσής του:

Παραδέχεται ότι η αρμόδια κατά το Νόμο τριμελής Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, προχώρησε μόλις την 28η Απριλίου 2020, δηλαδή μία ημέρα μετά την δική μας ανακοίνωση, στον έλεγχο της κλινικής στην οποία παρουσιάστηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων covid-19, που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ασθενών συμπολιτών μας και τη θέση σε κίνδυνο δεκάδων ασθενών συμπολιτών μας και του προσωπικού της κλινικής.

Παραδέχεται ότι το προσωπικό της κλινικής ήταν ελλιπές διότι, όπως δηλώθηκε από τους υπεύθυνους της κλινικής, μέρος του βρίσκεται σε καραντίνα, λόγω Covid-19.

Παραδέχεται ότι η τριμελής επιτροπή ορίστηκε από τον κατ΄επιλογήν του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, κ. Αθανάσιο Βαθιώτη.

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρει επίσης ότι αναμένει την έκθεση της Επιτροπής της Περιφέρειας αποκαλύπτοντας τη σχέση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας με την κλινική:

«Επειδή μέχρι σήμερα δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση, αλλά αντιθέτως στην αρχική της ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής προσπάθησε να αποπροσανατολίσει αντί να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέσαμε, δίνουμε στη δημοσιότητα φωτογραφία από την ιστοσελίδα της κλινικής «Ταξιάρχαι» με την οποία αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κατ΄επιλογήν του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Αθανάσιος Βαθιώτης υπήρξε συνεργάτης της κλινικής.

Πώς, αλήθεια, εξηγείται ότι η Επιτροπή Ελέγχου που όρισε ο κατ’ επιλογήν του κυρίου Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Βαθιώτης δεν είχε προβεί στη διενέργεια ελέγχου ούτε πριν ούτε μετά την εμφάνιση κρουσμάτων;

Πώς αλήθεια εξηγείται, μετά από όλα αυτά, ότι ο κατ’ επιλογήν του κυρίου Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Βαθιώτης παραμένει ακόμη στη θέση του;

Πώς εξηγείται ότι δεν έχουμε πάρει καμία υπεύθυνη απάντηση από τον ΕΟΔΥ και την κυβέρνηση;

Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την στήριξη της κοινωνίας, στην Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με υπευθυνότητα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.