Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική αδιαφορία και τα επικοινωνιακά τρικ

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική αδιαφορία και τα επικοινωνιακά τρικ

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει την ενίσχυση του ΕΣΥ, των μέσων μαζικής μεταφοράς και των σχολείων, ενώ επιμένει στο δωρεάν αξιόπιστο testing για ιχνηλάτηση εντός της κοινωνίας και στην αποζημίωση των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.

 

Με εισήγηση της Επιτροπής Θέσεων (προς έγκριση από το σώμα των συνέδρων) για θεσμοθέτηση νέου οργάνου, του λεγόμενου Εθνικού Συμβουλίου, αλλά και της έννοιας του «φίλου του κόμματος», ο οποίος θα έχει δικαίωμα ψήφου σε θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριό του τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Παράλληλα, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento, στο κείμενο θα υπάρχουν κρίσιμες αναφορές για τη διεύρυνση του κόμματος. Συγκεκριμένα, θα αναφέρεται ότι το κόμμα κινείται από τη ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, ότι είναι κόμμα «εν κινήσει» και με όλες τις θετικές παραδόσεις του αριστερού και προοδευτικού χώρου «μαζί με τη δημοκρατική έκρηξη του ’81».

Η σχετική συζήτηση (όπως και εκείνη για το καταστατικό) έγινε στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης (λόγω εορτών, το κείμενο γράφτηκε πριν από τη συνεδρίαση) και φυσικά όλα τα παραπάνω θα τεθούν προς έγκριση στο επικείμενο συνέδριο από το σώμα των συνέδρων.

«Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης»

Το βάρος της αντιπολίτευσης το προσεχές διάστημα όπως είναι φυσικό πέφτει στην πανδημία και στις εξελίξεις με την παραλλαγή Ομικρον. Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι οι κυβερνητικές ευθύνες είναι βαρύτατες, σημειώνοντας παράλληλα ότι το αίτημα για παραίτηση του πρωθυπουργού και για διενέργεια πρόωρων εκλογών είναι πάντα πάνω στο τραπέζι.

«Η διασπορά της παραλλαγής Ομικρον» λένε, «παρότι η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από τους επιστήμονες από τα μέσα Δεκέμβρη και παρά το γεγονός ότι όλα τα ευρωπαϊκά κράτη είχαν σπεύσει να λάβουν ακόμη και σκληρά μέτρα εδώ και ημέρες, είναι δηλωτική των κυβερνητικών ευθυνών και παλινωδιών».

«Το κυβερνητικό σχέδιο είναι lockdown χωρίς μέτρα στήριξης. Αρνήθηκαν ένα μήνα τώρα να κάνουν τα αυτονόητα ακόμη και για την τηλεργασία και οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο» είπε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ενισχύστε τις επιχειρήσεις που κλείνετε»

Επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απαραίτητα τα μέτρα ενίσχυσης των πληττόμενων επιχειρήσεων και ζητά τη δωρεάν πρόσβαση σε αξιόπιστα τεστ για καλύτερη ιχνηλάτηση εντός της κοινωνίας, η οποία θα βοηθήσει τους επιστήμονες να εξαγάγουν ασφαλή συμπεράσματα και να λάβουν ορθές αποφάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν από την περίοδο των εορτών, προκειμένου, όπως έλεγε, να αποφευχθεί ένα «καταστροφικό» lockdown, ζητούσε:

– Την άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για να μην έχουμε κάθε μέρα 150 ανθρώπους να περιμένουν μία ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί, όπως επιβεβαίωσε και η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα.

– Υποχρεωτικά rapid tests με αποζημίωση από το δημόσιο για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

– Αμεση επαναφορά της τηλεργασίας στον μέγιστο βαθμό όπου μπορεί να εφαρμοστεί.

– Αμεση πρόσληψη 800 και πλέον γιατρών που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν στις λίστες αναμονής για να ενταχτούν στο ΕΣΥ.

– Αμεση ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας για προνοσοκομειακή φροντίδα με χρέωση κάθε κρούσματος σε αντίστοιχο υγειονομικό σημείο αναφοράς (ΤΟΜΥ, κέντρο υγείας ή επαγγελματία υγείας).

– Μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε μαζικούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς.

– Προετοιμασία με προσλήψεις-εξπρές αναπληρωτών εκπαιδευτικών για άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές με σπάσιμο τμημάτων και άμεση αλλαγή του πρωτοκόλλου 50%+1 που έχει μετατρέψει τα σχολεία σε εκκολαπτήρια ακραίας διασποράς του ιού στην κοινότητα.

– Αμεση εκκίνηση πανελλαδικής εκστρατείας για πρώτη και τρίτη δόση εμβολίου, πόρτα πόρτα όπως στο μοντέλο της Πορτογαλίας, με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων της εκάστοτε περιοχής.

– Αμεση επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος για τα παιδιά, το οποίο έχει παγώσει και η πλατφόρμα παραμένει κλειστή.

«Και δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που τα ζητάμε» λέει στο Documento κορυφαίο στέλεχος του κόμματος. «Από την αρχή της πανδημίας ζητάμε ενίσχυση του ΕΣΥ, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ενίσχυση των ΜΜΕ και μέτρα αποσυμφόρησης στα σχολεία, λήψη προληπτικών μέτρων και όχι κατόπιν εορτής και υπό το βάρος της επικοινωνιακής κατάρρευσης του αφηγήματος Μητσοτάκη».

«Ολα τα παραπάνω όχι μόνο δεν έγιναν, αλλά φτάσαμε στο σημείο μέλη της κυβέρνησης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μας εγκαλούν ότι δεν έχουμε προτείνει μέτρα» καταλήγει το συγκεκριμένο στέλεχος.

Στην Κουμουνδούρου αποδίδουν μεγάλη σημασία στο θέμα της επικοινωνιακής προβολής θεμάτων όπως τα μέτρα προστασίας και ο εμβολιασμός. Οπως λένε, στα περισσότερα κράτη στα ΜΜΕ (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα) επαναλαμβάνονται κάθε τέταρτο σχετικά σποτάκια και κλιμάκια πηγαίνουν σε όλη την επικράτεια πόρτα πόρτα προκειμένου να εμβολιάσουν και να ενημερώσουν τους πολίτες. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας είναι ενδεικτικό και ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντηθεί γι’ αυτό τον λόγο με τον Αντόνιο Κόστα.

«Τώρα για ακόμη μία φορά είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινωνία, με το ΕΣΥ στα όριά του και με ακόμη μία εορταστική περίοδο χαμένη, με ό,τι σημαίνει αυτό για την κοινωνία και τις πολύτιμες ανάσες που χρειάζεται» καταλήγουν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Και το κυριότερο: το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι να επιβεβαιωθούν οι επιστημονικές προβλέψεις ότι το στέλεχος Ομικρον εμφανίζει ηπιότερα συμπτώματα».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter