«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά ΕΡΤ για άρνηση κάλυψης του προγράμματος για το νέο ΕΣΥ

Οργισμένη η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της ΕΡΤ, η οποία, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να προβάλλει την αυριανή παρουσίαση των θέσεων του κόμματος για το νέο ΕΣΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «η δημόσια τηλεόραση αρνείται να προβάλει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα», σημειώνοντας επίσης πως: «Την προηγούμενη φορά η ΝΔ έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ. Σήμερα επιχειρεί να ρίξει «μαύρο» στην προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά τις «δημοσιογραφικές οδηγίες» που είχαν ως στόχο την προστασία του πρωθυπουργού από το φιάσκο της Ικαρίας και το σκάνδαλο Μενδώνη/Λιγνάδη, η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί να εξαφανίσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με μια πρωτόγνωρη ενέργεια για τη δημόσια τηλεόραση αρνείται να προβάλει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το “νέο ΕΣΥ”.

Την προηγούμενη φορά η ΝΔ έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ. Σήμερα επιχειρεί να ρίξει «μαύρο» στην προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ. Η αντίληψη της ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση έχει πλέον διαχρονικά χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον πρώην διευθυντή Τύπου του κ. Μητσοτάκη και σημερινό πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα μπορούμε, πάντως, να πούμε το εξής: άξιος ο νέος του μισθός.​