Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για ΟΤΑ: Μετονόμασαν το πρόγραμμα «Φιλόδημος» σε πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για ΟΤΑ: Μετονόμασαν το πρόγραμμα «Φιλόδημος» σε πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

H πολιτική της δανειοδότησης των ΟΤΑ που εφαρμόζει η κυβέρνηση αντί να δίνει λύση, μεγιστοποιεί το πρόβλημα των Δήμων της χώρας.

Αυτό επισημαίνει ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ , Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, με δηκτικό ύφος, δηλώνει : «Χαιρετίζω την μετονομασία του προγράμματος ‘Φιλόδημος’ σε πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης, μετά από οκτώ μήνες αδικαιολόγητου παγώματος του. Δυστυχώς, εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης, πολύ σημαντικά έργα προς όφελος των πολιτών, της κοινωνίας και της τοπικής ανάπτυξης έχουν καθυστερήσει.Μια καθυστέρηση που οφείλεται αποκλειστικά στο βασικό τρίπτυχο λειτουργίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη: “Επικοινωνία – Επικοινωνία – Επικοινωνία”».

Οι ΟΤΑ μπορούν και οφείλουν να γίνουν ασπίδα προστασίας των πολιτών της χώρας μας, αναφέρει. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει 70 + 1 προτάσεις προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σε όλους τους Δήμους της χώρας και προς την Κυβέρνηση. Μια από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέχιση των έργων του «Φιλόδημου».

Μεταξύ άλλων, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά:

– Την επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που αφορά σε όσους δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες

– Την στήριξη των εργαζομένων του Δημοσίου και των ΟΤΑ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, «γιατί δεν φτάνουν μόνο τα χειροκροτήματα»

– Την στήριξη των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των επιχειρήσεών τους ως προς τις υποχρεώσεις τους προς τους ΟΤΑ, «για να υπάρχουν την επόμενη μέρα»

– Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων, προκειμένου να μην καταρρεύσουν τους αμέσως επόμενους μήνες, οι ήδη εύθραυστοι προϋπολογισμοί τους.

Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον τομεάρχη Εσωτερικών της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, αποσκοπεί αποκλειστικά στην πιο άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Και ο κ. Σπίρτζης συμπληρώνει: «Εμείς αποδεικνύουμε στην πράξη την στάση μας προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, με υπευθυνότητα, κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης όλων!».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter