Τελιγιορίδου σε Κεραμέως: Είχατε την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσετε στο εξωτερικό

Τελιγιορίδου σε Κεραμέως: Είχατε την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσετε στο εξωτερικό

Μια σειρά ερωτημάτων θέτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ολυμπία Τελιγιορίδου -με ανάρτησή της στο facebook- που αφορούν την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Διερωτάται -μεταξύ άλλων- γιατί η κυρία Κεραμέως «πήγε κατευθείαν και εκ του ασφαλούς να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν καθηγητής ο πατέρας της», ενώ αναρωτιέται αν φοβόταν μήπως δεν μπορούσε να αποφοιτήσει από το ελληνικό.

Την κατηγορεί πως αδυνατεί να αντιληφθεί τις αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους και αναρωτιέται αν εκείνη δεν είχε την οικονομική δυνατότητα, «σε ποιο ΙΕΚ θα πήγαινε»; 

Η ανάρτηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου:

«Η κ. Κεραμέως, που παριστάνει την Υπουργό Παιδείας αλλά είναι ο εκτελεστής της και η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις πολιτικές τους κόβουν χιλιάδες νέους από την εισαγωγή τους στα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια και ταυτόχρονα καταργούν τμήματα από τα περιφερειακά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Χιλιάδες παιδιά βλέπουν την κ. Κεραμέως να αποφασίζει το μέλλον τους χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί τις αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους.
Η κ. Κεραμέως πήγε κατευθείαν και εκ του ασφαλούς να σπουδάσει σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο που σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν καθηγητής ο πατέρας της.
Γιατί δεν πήγε σε ελληνικό πανεπιστήμιο ; Φοβήθηκε ότι δεν θα μπορούσε να αποφοιτήσει;
Η κ. Κεραμέως είχε την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσει στο εξωτερικό που ήταν καθηγητής ο πατέρας της και αποφασίζει για το μέλλον των παιδιών που δεν έχουν χρήματα ή πατέρα καθηγητή σε πανεπιστήμιο. Μάλιστα δίνει και συμβουλές σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα που είχε η ίδια. Αν η ίδια δεν είχε την οικονομική δυνατότητα άραγε σε ποιο ΙΕΚ θα πήγαινε;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter