«Πυρά» της ΠΟΕΣΥ κατά Φουρθιώτη για αντιδεοντολογικές ενέργειες

«Πυρά» της ΠΟΕΣΥ κατά Φουρθιώτη για αντιδεοντολογικές ενέργειες

Ανακοίνωση κατά του Μένιου Φουρθιώτη εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, «για τη χρήση ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον που ανήκε στην ΕΡΤ3 χωρίς καμία αναφορά στην πηγή.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Στο δελτίο της 3ης Απριλίου, που παρουσίασαν οι Μένιος Φουρθιώτης και Νανά Παλαιτσάκη, προβλήθηκε ατόφιο ενημερωτικό θέμα σχετικά με τις εξελίξεις στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως είχε ετοιμαστεί και προβληθεί από την ΕΡΤ3, και μάλιστα εμφανίζεται σε αυτό ρεπόρτερ της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει και αποδοκιμάζει την αντιδεοντολογική ενέργεια του Τ/Σ Έψιλον για τη χρήση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σταθμού ρεπορτάζ, που ανήκε στην ΕΡΤ3 χωρίς καμιά αναφορά στην πηγή.

Συγκεκριμένα, στο δελτίο της 3ης Απριλίου, που παρουσίασαν οι Μένιος Φουρθιώτης και Νανά Παλαιτσάκη, προβλήθηκε ατόφιο ενημερωτικό θέμα σχετικά με τις εξελίξεις στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως είχε ετοιμαστεί και προβληθεί από την ΕΡΤ3, και μάλιστα εμφανίζεται σε αυτό ρεπόρτερ της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες δεν παραβιάζουν μόνο τη δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά δημιουργούν και ένα πεδίο απαξίωσης των ΜΜΕ στην κοινωνία. Πράγμα που αδικεί την συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων και τους δημοσιογράφους που υπηρετούν με συνέπεια και υπευθυνότητα την Ενημέρωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter