«Πυρά» της προέδρου της ΡΑΣ προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Φτάνει με τα ψέματα και τις δολοφονίες χαρακτήρα»

«Πυρά» της προέδρου της ΡΑΣ προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Φτάνει με τα ψέματα και τις δολοφονίες χαρακτήρα»

H πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), Ιωάννα Τσιαπαρίκου, μέσω ανάρτησής της στο Facebook, απαντάει σε έντονους τόνους στην «στοχοποίηση» της ΡΑΣ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία τις προηγούμενες ημέρες ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε έφτανε στο σημείο να διαπιστώσει μέχρι και «πολιτική συγγένεια» της ΡΑΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Φτάνει με τον διασυρμό, τα ψέματα και τις δολοφονίες χαρακτήρα», τονίζει μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΡΑΣ, Ιωάννας Τσιαπαρίκου, με την ανάρτησή της και παραθέτει τρία ψέματα ως προς τη δράση της ρυθμιστικής αρχής.

Σχετικά με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στα όσα «έπρεπε» να πράξει η ΡΑΣ, η κ. Τσιαπαρίκου δίνει επίσης συγκεκριμένες απαντήσεις «στον ελληνικό λαό και πρωτίστως στις οικογένειες των θυμάτων» των Τεμπών.

Στην ανάρτησή της μάλιστα η ίδια προαναγγέλλει νεότερη παρέμβαση επί του θέματος και καταλήγει ως εξής: «Θα επανέλθουμε. Η Αλήθεια και το Δίκιο θα επικρατήσει».

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Τσιαπαρίκου:

ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ, ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η απόφαση της ΡΑΣ και εμού προσωπικά να σεβαστούμε το θεσμικό ρόλο μιας ανεξάρτητης Αρχής και να εργαζόμαστε όπως επιτάσσει η νομοθεσία έχει εκληφθεί ως αδυναμία και ένδειξη ενοχής.

Επειδή οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις στον ελληνικό λαό και πρωτίστως στις οικογένειες των θυμάτων αποσαφηνίζουμε.

ΨΕΜΑ 1ο : Η ΡΑΣ είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Η ΡΑΣ είναι υπεύθυνη απολύτως να επιβάλλει στον ΟΣΕ την υποχρέωση να καταρτίσει, να καταγράψει και να κοινοποιήσει τις ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Από τη στιγμή που οι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ αυτές κατατεθούν στη ΡΑΣ, η ευθύνη υλοποίησης και απαρέγκλιτης εφαρμογής τους αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του ΟΣΕ.

Την ίδια ευθύνη έχει η Hellenic Train και οι υπόλοιπες Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις, μέσω του Σχεδίου Διαχείρισης Ασφαλείας της, με τη διαφορά ότι αυτό κατατέθηκε απευθείας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων (ΕΡΑ), ο οποίος ενέκρινε και την πιστοποίηση ασφαλείας, με 24 μάλιστα προβληματικά σημεία προς συμμόρφωση.

ΨΕΜΑ 2ο: Η ΡΑΣ είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση των Σταθμαρχών

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Ν.4632/19 αρθ.65, παρ.6: «Οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις και ο διαχειριστής υποδομής ευθύνονται για το επίπεδο κατάρτισης και των προσόντων του προσωπικού τους που επιτελεί βασική εργασία ασφάλειας».

Η ΡΑΣ, σύμφωνα με το ν.3911/11 είναι υπεύθυνη ΜΟΝΟ για την εποπτεία και τη διεξαγωγή εξετάσεων των ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ και εκδίδει την ευρωπαϊκή άδεια μηχανοδήγησης.

ΨΕΜΑ 3ο: Η ΡΑΣ έπρεπε να εποπτεύει και να «χτυπήσει καμπανάκια»

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Η ΡΑΣ με 5 πιστοποιημένους επιθεωρητές Μηχανικούς, διεξήγαγε ποιοτικούς, δειγματοληπτικούς ελέγχους στον ΟΣΕ και τις Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις, με τακτικούς και αιφνίδιους ελέγχους, κοινοποιούσε τις Μη Συμμορφώσεις και επέβαλε την άμεση αποκατάστασή τους. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων και η πρακτική που ακολουθείται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όποτε εντόπιζε κινδύνους για την ασφάλεια χτυπούσε εγκαίρως το «καμπανάκι» προς όλους τους εμπλεκόμενους, ΟΣΕ, Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις, Υπουργείο και αυτό αποδεικνύεται εύκολα από τόνους αλληλογραφίας σχετικής με κινδύνους ασφάλειας: κίνδυνοι ηλεκτροπληξίας, κίνδυνοι πυρκαγιάς από πυκνή βλάστηση, κίνδυνοι ελλιπούς εκπαίδευσης, κίνδυνοι εργασιακής κόπωσης, κίνδυνοι υπέρβασης ταχυτήτων, κίνδυνοι σε ισόπεδες διαβάσεις, κλπ., κλπ., κλπ.

Αυτά για αρχή. Θα επανέλθουμε. Η Αλήθεια και το Δίκιο θα επικρατήσει.

Διαβάστε επίσης:

«Πυρά» της προέδρου της ΡΑΣ προς την κυβέρνηση της ΝΔ: Φτάνει με τον διασυρμό, τα ψέματα και τις δολοφονίες χαρακτήρα

ΣΥΡΙΖΑ: Σοκάρει το πόρισμα της ΡΑΣ – Αριστεία για τον κ. Μητσοτάκη είναι τα ρουσφέτια

Πόρισμα της ΡΑΣ για τα Τέμπη: Ανεπαρκής η εκπαίδευση του σταθμάρχη – Απομακρύνει ως ακατάλληλους τους σταθμάρχες με μπλοκάκι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter