«Πυρά» του Αρείου Πάγου μετά τη δήλωση Άδωνη για Τουλουπάκη

«Πυρά» του Αρείου Πάγου μετά τη δήλωση Άδωνη για Τουλουπάκη

Την αντίδραση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι επιθέσεις πολιτικών προσώπων σε βάρος των εισαγγελέων που ερευνούν το σκάνδαλο Novartis, αλλά και άλλων δικαστικών λειτουργών, με αποκορύφωμα την τηλεοπτική δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή».

Σε κοινή ανακοίνωση τους ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Βασίλης  Πλιώτας, αφού αρχικώς τονίζουν ότι οι δημόσιες επικρίσεις κατά δικαστών επί εκκρεμών υποθέσεων είναι καλοδεχούμενες και μπορεί να αποβούν εποικοδομητικές, αλλά και να προβληματίσουν, έρχονται στην συνέχεια να ξεκαθαρίσουν ότι «εφόσον υπό τον μανδύα της κριτικής ενέχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού, ακόμη προσπάθειας επηρεασμού και προσωπικής στοχοποίησης δικαστικών λειτουργών, αντιστρατεύονται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία».

«Τέτοιες συμπεριφορές – συνεχίζουν – δεν μπορούν να επηρεάσουν την συντεταγμένη Δικαιοσύνη και πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να τις αντιπαρέρχονται με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, με οδηγό πάντα τη συνείδηση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ως καθημερινό βίωμα, δίνοντας έτσι περιεχόμενο στην δικαστική τους ανεξαρτησία».

Τέλος οι κ.κ. Τσαλαγανίδης και Πλιώτας επισημαίνουν ότι για τις πράξεις ή παραλείψεις δικαστικών λειτουργών υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστές ακόμη υπαίτιες συμπεριφορές των ίδιων, δικαστικών λειτουργών, υπόκεινται σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο στα πλαίσια των προβλεπομένων δικονομικών διαδικασιών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter