Πυρά του γαλάζιου προέδρου της ΚΕΔΕ σε κυβέρνηση και Χρυσοχοΐδη

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αυτή κι αν ήταν εσωκομματική αιχμή για την κυβερνητική τακτική στο προσφυγικό, και μάλιστα από έναν μητσοτακικό! Αλληλοκοιτάχθηκαν με νόημα όσοι άκουσαν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στην πρώτη σύσκεψη εργασίας με τους Προέδρους των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (21.1.2020).

Στέλεχος της ΝΔ, εκ των …κεντριστών της συντηρητικής παράταξης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί δεν κάλεσε τους δημάρχους να συνεισφέρουν στο σχεδιασμό. «Μέχρι σήμερα υπήρξε ένα σχέδιο από την κυβέρνηση, χωρίς να συμμετέχουμε σε αυτό. Έγινε παρόλα αυτά μια ενημερωτική συνάντηση με τους περιφερειάρχες, χωρίς και πάλι να συμμετέχουν σε αυτή οι Δήμαρχοι. Φτάσαμε τελικά πριν δύο εβδομάδες, όπου απλώς ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις», είπε. Κάλυψε, έτσι, μια κάποια απόσταση από τους Σαμαρικούς που χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Όμως... αλλού το πήγαινε ο γαλάζιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και στέλεχος της ΝΔ εκ των μητσοτακικών. Αμέσως μετά έριξε ευθεία βολή κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη: «Η δε δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη “δεν διοικούν οι Δήμαρχοι την Ελλάδα” δεν νομίζω ότι είναι σωστή. Ναι, δεν διοικούμε εμείς τη χώρα, ζούμε, κυκλοφορούμε όμως και έχουμε την ευθύνη των κοινωνιών μας, τις οποίες οφείλουμε να ενημερώσουμε και στις οποίες λογοδοτούμε»…

Πέραν τούτων, στις παρεμβάσεις του, έθεσε σε προτεραιότητα το ζήτημα της κατανομής των αρμοδιοτήτων δήμων και περιφερειών και μάλιστα πρότεινε έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ γι αυτό το θέμα τον ερχόμενο Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.