«Πυρά» Τριανταφυλλίδη κατά Βρούτση: Οι συντάξεις δεν είναι voucher

«Πυρά» Τριανταφυλλίδη κατά Βρούτση: Οι συντάξεις δεν είναι voucher

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το θέμα της καθυστέρησης στην απονομή κύριας ή επικουρικής σύνταξης, μέσω ερώτησης προς τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης άσκησε δριμεία κριτική προς τον κ.Βρούτση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επί των ημερών του οι εκκρεμείς συντάξεις υπερέβησαν τις 314.000, όπως αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

«Υποσχεθήκατε τον Ιούλιο του 2019 ότι θα αυξήσετε τις συντάξεις. Τις μειώνετε. Μετά από δέκα μήνες, λέτε «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό», ενώ είχατε τη δυνατότητα να αλλάξετε, να τροποποιήσετε τον νόμο. Αφού καταφέραμε εμείς να μειώσουμε 70% τις εκκρεμότητες σε χρόνια μνημονιακά και αφού σας βγάλαμε από τα μνημόνια της χρεοκοπίας, στα οποία εσείς βάλατε τη χώρα, και σας αφήσαμε προίκα 37 δισεκατομμύρια ευρώ, καταφέρατε, με βάση πάντα τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, να φτάσετε στις 314.172 τις εκκρεμείς συντάξεις, 160.000 οι εκκρεμείς συντάξεις του δημοσίου, 105.000 οι συντάξεις του ΕΦΚΑ, 47.363 οι επικουρικές. Σύνολο: 314.172», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ.Βρούτση για εμπαιγμό και κοροϊδία των πολιτών που αναμένουν την έκδοση της σύνταξής του σημειώνοντας «Κύριε Βρούτση, βρίσκεστε εν αποδρομή, στο τέλος της πορείας, «αποχαιρετάτε την Αλεξάνδρεια», όσον αφορά τα υπουργικά σας καθήκοντα. Τουλάχιστον αυτόν τον κόσμο που μας παρακολουθεί και περιμένει τη σύνταξή του για να βάλει ένα πιάτο φαγητό μπροστά του, που πλήρωσε σαράντα χρόνια ασφαλιστικές εισφορές, μην τον κοροϊδεύετε! Δώστε του μια πειστική εξήγηση για όλα αυτά που συμβαίνουν και μην παραπέμπετε στον ΣΥΡΙΖΑ! Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε, αξιολογήθηκε τον Ιούλιο του 2019. Τώρα κρίνεστε εσείς και εσείς είπατε «θα μειώσουμε τις εκκρεμείς» και προσθέσατε άλλες ενενήντα χιλιάδες επάνω. Εσείς είπατε «θα αυξήσουμε τις συντάξεις» και ο συνταξιούχος είδε μείον 70 και μείον 100 ευρώ στην τσέπη του στην τελευταία σύνταξη και τον παραπέμπετε και του λέτε «μη στεναχωριέσαι, θα στην κάνουμε ψηφιακή». Είτε ψηφιακή είτε αναλογική, η μείωση λέγεται μείωση».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε «Με διαδικασίες-εξπρές εν μέσω πανδημίας δώσατε στα δικά σας παιδιά τα voucher των επιστημόνων. Με διαδικασίες-εξπρές οι υπηρεσίες του Υπουργείου αξιολόγησαν εν μια νυκτί το τεράστιο σε όγκο εκπαιδευτικό υλικό των ΚΕΚ με τα γνωστά τραγελαφικά αποτελέσματα. Για την καθυστέρηση, όμως, από τρεις μέρες σε τρία χρόνια στην απονομή των συντάξεων φταίει ο κορωνοϊός, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, φταίει η ψηφιακότητα, φταίει ο «ΑΤΛΑΣ», φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον κ. Βρούτση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter