Πυρά Τσακαλώτου: Να μη μετατραπεί η συζήτηση για το χρέος σε συζήτηση για τα προαπαιτούμενα

Πυρά Τσακαλώτου: Να μη μετατραπεί η συζήτηση για το χρέος σε συζήτηση για τα προαπαιτούμενα

Να μην αφήσει η Βουλή προσχήματα, να μην αφήσει τη δυνατότητα στους αντιπάλους να μετατρέψουν τη συζήτηση του Εurogroup από μια συζήτηση για το χρέος και την αναπτυξιακή στρατηγική, σε μια συζήτηση για τα προαπαιτούμενα, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να φιμώσει κανέναν» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος» για να προσθέσει ότι δεν κατανοεί «τη μεγάλη έκπληξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αν και γνωρίζουν ότι εδώ και 7 χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σε επιτήρηση και οι συσχετισμοί δυνάμεων, όπως ήταν ενάντια στις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι ενάντια και στη σημερινή κυβέρνηση».

«Εμείς αυτή την επιτήρηση, την επιτροπεία έχουμε κάνει προσπάθεια να την αμβλύνουμε, από τον τρόπο που διαπραγματευόμαστε. Μέχρι και γράμματα έχουμε αποστείλει στους αρχηγούς όλων των θεσμών -και των τεσσάρων. Γι΄αυτό το ζήτημα στείλαμε επιστολή το καλοκαίρι του 2016, δηλαδή για τη μικρο-επιτήρηση, τη μικροδιοίκηση. Διότι θέλουν να έχουν λόγο ακόμη και για πολύ μικρές λεπτομέρειες» είπε ο υπουργός Οικονομικών για την επιτήρηση και επιτροπεία. Πρόσθεσε ότι οι θεσμοί παρεμβαίνουν ακόμη και σε μικροδιατυπώσεις -χωρίς να κατανοούν την ελληνική νομοθεσία- και έτσι κάνουν και «κακούς νόμους», όπως «κακοί νόμοι» έγιναν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως η κυβέρνηση, όχι μόνο έκανε επιστολή για το ζήτημα αυτό προς τους θεσμούς, γι΄αυτή δηλαδή τη «μικροδιαχείριση», αλλά και επιστολή στο ευρωπαϊκό ελεγκτικό συνέδριο για το ζήτημα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter