«Πυρά» Χαρίτση κατά Μητσοτάκη: Δεν αρκούν οι έπαινοι για τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επαναφέρουμε το ζήτημα, τώρα όμως τα πράγματα δεν παίρνουν καμία άλλη αναβολή. Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι για τους εργαζόμενους του πολύτιμου αυτού Προγράμματος δεν αρκούν οι έπαινοι», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, λαμβάνοντας μόνο επαινετικά σχόλια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε τα εξής για το ζήτημα μέσω ανάρτησής του στα social media:

«Με σημερινή του δήλωση, ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για την ενίσχυση του προγράμματος «ΒοήθειαστοΣπίτι».

Γνωρίζει άραγε ο πρωθυπουργός ότι αυτοί οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, που ο ίδιος χαρακτηρίζει κρίσιμους για την υποστήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας, παραμένουν, εν μέσω πανδημίας, απλήρωτοι από τους τελευταίους μήνες του 2019 έως και σήμερα;

Γνωρίζει ότι, παρόλο που τον Δεκέμβριο του 2018 ψηφίσαμε τη μετατροπή του Προγράμματος σε μόνιμο θεσμό του κράτους, δίνοντας τέλος στην εργασιακή ομηρία για περισσότερο από μια δεκαετία χιλιάδων συμβασιούχων που το στελεχώνουν, η κυβέρνησή του καθυστερεί τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τους;

Δεν είναι η πρώτη φορά που επαναφέρουμε το ζήτημα, τώρα όμως τα πράγματα δεν παίρνουν καμία άλλη αναβολή. Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι για τους εργαζόμενους του πολύτιμου αυτού Προγράμματος δεν αρκούν οι έπαινοι. Δικαιούνται τώρα τα δεδουλευμένα τους και τη μόνιμη και σταθερή εργασία που δρομολόγησε για αυτούς η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Με σημερινή του δήλωση, ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για την ενίσχυση του προγράμματος ...

Gepostet von Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης am Mittwoch, 1. April 2020

Τι απαντά το υπουργείο Εσωτερικών

«Οι φορείς που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για το έτος 2019 και έχουν στείλει στην ΕΕΤΑΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πληρωμή τους, μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2020, έχουν πληρωθεί και την Γ΄ Δόση του Προϋπολογισμού που έχουν καταθέσει, δηλαδή, συνολικά μέχρι σήμερα το 95% αυτού.

Συγκεκριμένα, έχουν πληρωθεί, μέχρι σήμερα, οι 270 φορείς (από τους 276), για τις 860 δομές τους, οι οποίες απασχολούν 3.072 εργαζόμενους και εξυπηρετούν 72.000 άτομα.

Δεν έχει πληρωθεί η εξόφληση, που αντιστοιχεί μόνο στο 5% του συνολικού ποσού, αποκλειστικά δηλαδή των φορέων που έχουν αποστείλει στην ΕΕΤΑΑ, τα παραστατικά πληρωμής τους τις τελευταίες 10 ημέρες.

Όλοι οι φορείς, που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν καταθέσει όσα έγγραφα προβλέπονται, μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας , θα έχουν πληρωθεί και το 100% του ποσού.

Οι διαδικασίες πληρωμής των φορέων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», όπως προβλέπεται από την παρούσα Προγραμματική Σύμβαση αλλά και τις αντίστοιχες των προηγούμενων ετών, ολοκληρώνονται πάντοτε μέχρι τις 31/5/2020.

Η κυβέρνηση, προχώρησε άμεσα στη νέα προγραμματική σύμβαση για την παράταση του Προγράμματος μέχρι την 30.9.2020 και τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η προκαταβολή προς τους φορείς που θα είναι το 75% του ετήσιου προϋπολογισμού τους, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.