«Πυρετός» στο βρετανικό κοινοβούλιο για την ψηφοφορία για το Brexit – Μέι: Νέο δημοψήφισμα θα έφερνε διχασμό (Photos)

«Πυρετός» στο βρετανικό κοινοβούλιο για την ψηφοφορία για το Brexit – Μέι: Νέο δημοψήφισμα θα έφερνε διχασμό (Photos)

Σε εξέλιξη είναι στη Βουλή των Κοινοτήτων η πέμπτη και τελευταία μέρα των συζητήσεων για το Brexit, η οποία θα καταλήξει στην κρίσιμη ψηφοφορία για την αποδοχή ή την απόρριψη της συμφωνίας αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, δέχθηκε τελικά να συζητηθούν τέσσερις τροπολογίες, αφήνοντας απέξω αυτή του βουλευτή των Τόρις, Άντριου Μόρισον, η οποία, όπως ήλπιζε η Ντάουνινγκ Στριτ, θα περιόριζε το μέγεθος των απωλειών για την Τερέζα Μέι, στην ψηφοφορία. Την τροπολογία είχαν υποστηρίξει 29 ακόμη βουλευτές των Συντηρητικών, και προέβλεπε ότι η λύση του backstop θα έληγε στο τέλος του 2021.

Οι τροπολογίες που επιλέχθηκαν κατατέθηκαν από τον Τζ. Κόρμπιν, το Εθνικό κόμμα της Σκωτίας και το Plaid της Ουαλίας, καθώς και δύο από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, Έντουαρντ Λέι και Τζον Μπάρον (αφορούν το backstop).

Μέι: Απόψε θα καθορίσουμε εάν θα προχωρήσουμε με μια συμφωνία που τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε ενώπιον των Βρετανών βουλευτών ότι το βράδυ της Τρίτης θα καθορίσουμε εάν θα προχωρήσουμε μπροστά με μια συμφωνία που τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα ορίσει το μέλλον της χώρας μας για πολλές γενεές.

Η Μέι επισήμανε επίσης ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο διχασμό.

Τόνισε, εξάλλου, ότι δεν πιστεύει πως οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να υπάρχει συμφωνία.

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης σημείωσε ότι η συμφωνία μας θέτει τα θεμέλια για μια άνευ προηγουμένου οικονομική σχέση με την ΕΕ.

Οι επιλογές που βρίσκονται ενώπιόν μας, τόνισε η Τερέζα Μέι, δεν θα αλλάξουν μέσω της διεξαγωγής γενικών εκλογών.

Άλλωστε, σύμφωνα με την ίδια, οι εκλογές θα σήμαιναν δύο ακόμη μήνες αβεβαιότητας και διχασμού.

Η Τερέζα Μέι υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική συμφωνία.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνει ότι είναι εφικτή μια επαναδιαπραγμάτευση του Brexit 

Η Βρετανία θα μπορούσε να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τους όρους της αποχώρησής της από την ΕΕ, υποστήριξε σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, προτρέποντας τους βουλευτές να απορρίψουν τη συμφωνία της πρωθυπουργού της Βρετανίας με τις Βρυξέλλες.

“Το λέω αυτό στους εταίρους μας στις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ: εάν το κοινοβούλιο απορρίψει αυτή τη συμφωνία, τότε η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δεν θα πρέπει και δεν μπορεί να αποκλειστεί” επισήμανε ο Κόρμπιν ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

“Ζητώ από το κοινοβούλιο αυτό να καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία” τόνισε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Συγκέντρωση των κινημάτων έξω από το Κοινοβούλιο

Στο μεταξύ, έξω από το κοινοβούλιο υποστηρικτές των κινημάτων Leave και Remain διαδήλωσαν με «κοινό αίτημα» την καταψήφιση της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι. Μία ομάδα των υποστηρικτών του Brexit προχώρησαν στο σημείο που βρισκόταν η ομάδα των διαδηλωτών του Remain και έκαψαν μία σημαία της ΕΕ.



Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter