Πύργος του Άιφελ: Συμφωνία εργαζομένων – διοίκησης και λήξη της πολυήμερης απεργίας

Πύργος του Άιφελ: Συμφωνία εργαζομένων – διοίκησης και λήξη της πολυήμερης απεργίας

Ο Πύργος του Άιφελ, ο οποίος παρέμεινε κλειστός για πέντε ημέρες λόγω απεργίας, θα ανοίξει ξανά αύριο Κυριακή έπειτα από συμφωνία μεταξύ των συνδικάτων και της εταιρείας εκμετάλλευσης του παρισινού μνημείου, ανακοίνωσε η τελευταία σήμερα.

«Η διοίκηση της Société d’Exploitation de la Tour Eiffel (Sete) και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό της απεργίας που προβλέπει ότι οι δύο πλευρές θα παρακολουθούν τακτικά το οικονομικό μοντέλο, την εξέλιξη των επενδύσεων εργασίας και των εσόδων της εταιρείας μέσω ενός οργάνου που θα συνεδριάζει κάθε 6 μήνες», διευκρινίζει η Sete σε ανακοίνωσή της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι εργαζόμενοι στον Πύργο του Άιφελ με την απεργία τους κατήγγειλαν το μοντέλο διαχείρισης του δημοφιλούς γαλλικού μνημείου που θεωρούν ότι υποτιμά το κόστος της συντήρησης και λειτουργίας του. Οι διαπραγματεύσεις με την Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (Sete ), όπου ο δήμος του Παρισιού κατέχει το 99% των μετοχών, άρχισαν χθες και χαρακτηρίσθηκαν «εποικοδομητικές» από την εταιρεία.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι κατηγορούν την εργοδοτική εταιρεία για την οικονομική διαχείριση, αλλά και την δημοτική αρχή για τις πολύ υψηλές οικονομικές απαιτήσεις επί των εσόδων του μνημείου που δεν αφήνουν περιθώρια πραγματοποίησης εργασιών επιδιόρθωσης και συντήρησης, ενώ παράλληλα περιορίζουν τις προσλήψεις και τις αμοιβές του προσωπικού.

Η διαμάχη, που κράτησε κλειστό τον Πύργο του Άιφελ και στις 27 Δεκεμβρίου, στην εκατοστή επέτειο από τον θάνατο του αρχιτέκτονα Γκυστάβ Εφέλ, εκδηλώθηκε εν μέσω χειμερινών σχολικών διακοπών και πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter