Πύργος: Τράπεζα κατάσχει το… ακατάσχετο επίδομα νοσηλείας καρκινοπαθούς

Πύργος: Τράπεζα κατάσχει το… ακατάσχετο επίδομα νοσηλείας καρκινοπαθούς

Στην καταγγελία ότι τράπεζα κατάσχει το επίδομα νοσηλείας το οποίο σύμφωνα με τον φορέα που του το χορηγεί είναι ακατάσχετο, προχώρησε ο 60χρονος συνταξιούχος Θοδωρής Κατσιμίγας, στον Πύργο.

Ειδικότερα, η τράπεζα επικαλούμενη οφειλή του 60χρονου καρκινοπαθούς στην εφορεία ύψους 1.800 ευρώ, παρακρατεί τα 400 από τα 460 ευρώ του επιδόματος και μέχρι στιγμής το συνολικό ποσό που έχει παρακρατηθεί από τον συνταξιούχου είναι περίπου 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το patrisnews.com ο 60χρονος, ο οποίος πάσχει καρκίνο, καλείται να πληρώσει και για φαρμακευτική περίθαλψη σχετικά με την αποκατάστασή του καθώς η εν λόγω θεραπεία δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Μετά το πρώτο στάδιο της θεραπείας του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και έπειτα από γνωμάτευση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής του Ο.Ν. το ΔΣΟΝ ενέκρινε στον ασφαλισμένο στον Οίκο Ναύτου Θοδωρή Κατσιμίγα το Επίδομα Οίκοι Περίθαλψης και Νοσηλείας για το χρονικό διάστημα από 02/12/2022 έως 01/12/2024 που ανέρχεται στο ποσό των 460 ευρώ το δίμηνο και όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα σύμφωνα με την ΠΟΛ 1146/2017 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο, και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

«Από την στιγμή που το επίδομα εγκρίθηκε και πήρα τα τρία μηνιάτικα αναδρομικά, η τράπεζα μου τα παρακράτησε και μου απελευθέρωσε μόνο από τους δύο μήνες τα 60 ευρώ. Στα τέλη Μαΐου ξαναμπήκε το επίδομα, απελευθέρωσαν πάλι τα 60 από τα 460 ευρώ και τα 400 είναι παρακράτηση. Συνολικά μέχρι στιγμής έχει γίνει παράνομη παρακράτηση ενός ποσού περίπου των 1.020 ευρώ. Πήγα στην τράπεζα και μου ζήτησαν το χαρτί από την απόφαση της υγειονομικής επιτροπής για τη λήψη του επιδόματος. Δεν το δέχθηκαν με την αιτιολογία ότι ο Οίκος Ναύτου δεν είναι στο ΕΟΠΠΥ, όμως ανήκει στον φορέα από το 2012 αλλά και να μην άνηκε, δεν παύει να είναι κρατικός ασφαλιστικός φορέας. Πήγα και ρώτησα στην εφορία και μου είπαν ότι ουδέποτε έχει δοθεί εντολή από αυτούς να κατάσχουν ακατάσχετα επιδόματα ασθενείας», τονίζει ο κ. Κατσιμίγας, προσθέτοντας πως προτίθεται να κινηθεί νομικά, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου.

Ο δικηγόρος του 60χρονου, Θοδωρής Αντωνόπουλος σημείωσε από την πλευρά του ότι «θεωρώ ότι είναι εξοργιστική η συμπεριφορά του ελληνικού δημοσίου, αφού από τη μια στιγμή το ίδιο το ταμείο που του χορηγεί το επίδομα και τον διαβεβαιώνει ότι είναι ακατάσχετο ποσό και παρόλα αυτά προβαίνει σε κατάσχεση. Μάλιστα, για τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι τρομερό, λόγω της ασθένειάς του. Είναι ανάλγητη συμπεριφορά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter