Πύρινες αντιδράσεις για τους κατάκοπους πυροσβέστες της Ρόδου στο πάτωμα πλοίου: «Εικόνες ντροπής» (Photos)

Πύρινες αντιδράσεις για τους κατάκοπους πυροσβέστες της Ρόδου στο πάτωμα πλοίου: «Εικόνες ντροπής» (Photos)

Οι πυροσβέστες είναι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως οι νοσηλευτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τους μεν τους χειροκρότησαν στα μπαλκόνια, τους δε τους είπαν «ήρωες» αλλά οι φωτογραφίες από τους κατάκοπους πυροσβέστες που πάλευαν με την πύρινη λαίλαπα στη Ρόδο, να κοιμούνται στο κατάστρωμα, στο ταξίδι της επιστροφής μετά τη μάχη με τον πύρινο εφιάλτη, θυμίζει αντίστοιχες εικόνες του εξουθενωμένου υγειονομικού προσωπικού.

Τη γνησιότητα των φωτογραφιών από το πλοίο επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το πρωί της Τρίτης στο Open.

Δείτε επίσης: Τους είπαν «ήρωες» τους πυροσβέστες αλλά τους άφησαν να κοιμούνται στο πάτωμα του πλοίου

Όπως είπε ο Νίκος Λαυράνος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος: «Οι εικόνες αυτές είναι πέρα για πέρα αληθινές και μη αμφισβητίσιμες. Είναι εικόνες ντροπής για το Πυροσβεστικό Σώμα και για το ίδιο το κράτος. Η εικόνα πυροσβεστών να κοιμούνται στο κατάστρωμα να προσπαθούν σε εμβρυακή στάση σε καρέκλα, πραγματικά προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Εύχομαι να μην ξαναδώ τέτοιες εικόνες».

Αργότερα στην τοποθέτησή του εξήγησε επίσης: «Οι συνάδερφοι που είδατε στο καράβι είναι ως επί το πλείστον οδηγοί οχημάτων που έπρεπε να είναι μαζί με τα οχήματα. Πέρα από το ντροπιαστικό και πολύωρο ταξίδι, βγαίνοντας από το λιμάνι του Πειραιά έπρεπε να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους. Είναι συνάδερφοι που έχουν έρθει για ενίσχυση από την Κεντρική Μακεδονία, από τη Δυτική Μακεδονία, από τον Έβρο».

Και πρόσθεσε: «Αγωνίστηκαν κάτω από συνθήκες πολέμου εν καιρώ ειρήνης. Ελάχιστοι εξ αυτών είχαν μία στοιχειώδη ξεκούραση κάποιες στιγμές της ημέρας. Με την ελάχιστη διοικητική μέριμνα: ένα με δύο μπουκαλάκια ζεστό νερό και ένα πιάτο φαγητό».

Παράλληλα, επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί συνέβη αυτό, σημείωσε: «Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν 3-4 καμπίνες ώστε οι συνάδερφοι να ξεκουραστούν και να ταξιδέψουν αξιοπρεπώς. Καταλαβαίνετε πως είμαστε μεσούσης της τουριστικής περιόδου, οι κρατήσεις για επιστροφή είχαν γίνει εδώ και πολλούς μήνες. Ήταν δύσκολο να βρεθούν δωμάτια για να ξεκουραστούν αυτοί οι συνάδερφοι».

Και συνέχισε: «Δεν ξέραμε πότε μπορεί να σβήσει η φωτιά». Επισήμανε επίσης: «Μία φωτιά που κράτησε 12 μέρες δεν μπορούσε να δώσει το δικαίωμα προγραμματισμού να κλείσει κάποιος ένα καράβι για να επιστρέψουν οι πυροσβέστες. Έγινε μία μίσθωση από τη γ.γ. , σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, δύο αεροπλάνων. Ένα προσγειώθηκε από το Σάββατο στο Ελευθέριος Βενιζέλος και το άλλο με κάποια καθυστέρηση στη Θεσσαλονίκη».

Πύρινες αντιδράσεις και στο Twitter

Παράλληλα, οι χρήστες του Twitter στηλιτεύουν την έλλειψη οργάνωσης που επέτρεψε  να καταγραφούν τέτοιες εικόνες.

Δείτε ορισμένες από τις αντιδράσεις:

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter