Πύρινη λαίλαπα καίει την Καλιφόρνια – Εκκενώθηκαν τα σπίτια σε τρεις κομητείες (Photos)

Πύρινη λαίλαπα καίει την Καλιφόρνια – Εκκενώθηκαν τα σπίτια σε τρεις κομητείες (Photos)

Μια νέα, μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται εδώ και δύο ημέρες στη βόρεια Καλιφόρνια, έχοντας ήδη κάνει στάχτη περισσότερα από 100.000 στρέμματα δασικής έκτασης, αναγκάζοντας τις τοπικές αρχές να κλείσουν έναν αυτοκινητόδρομο και να εκκενώσουν ορισμένες ζώνες που απειλούνται από τις φλόγες.

Σύμφωνα με την ομάδα που συντονίζει την επιχείρηση κατάσβεσης, η πυρκαγιά “Δέλτα”, όπως την αποκαλούν οι πυροσβέστες, είναι “ανθρώπινης” προέλευσης. Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις σε αυτό το στάδιο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Λέικχεντ, που απέχει 250 χιλιόμετρα βορείως του Σακραμέντο, στην καρδιά του εθνικού δρυμού Σάστα-Τρίνιτι. Ο αυτοκινητόδρομος 5, που εκτείνεται κατά μήκος της δυτικής ακτής των ΗΠΑ και συνδέει το Μεξικό με τον Καναδά, έχει κλείσει σε ένα μεγάλο τμήμα του, ώστε οι οδηγοί να μην παγιδευτούν από τη φωτιά. Ορισμένοι διέτρεξαν αυτόν τον κίνδυνο την Τετάρτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Οι τοπικές αρχές διέταξαν να εκκενωθούν τα σπίτια σε τρεις κομητείες που απειλούνται από την πυρκαγιά.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 1.500 πυροσβέστες, αεροσκάφη και ελικόπτερα. Η πυροσβεστική υπηρεσία εκτιμά ότι το μέτωπο της πυρκαγιάς θα συνεχίσει να κινείται προς τα βόρεια για τις επόμενες 24 ώρες.

Η Καλιφόρνια πλήττεται φέτος από αλλεπάλληλες φονικές πυρκαγιές, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα περισσότεροι από 10 άνθρωποι. Οι οκτώ από αυτούς –μεταξύ των οποίων και τρεις πυροσβέστες– σκοτώθηκαν στην πυρκαγιά Καρ, κοντά στην πόλη του Ρέντινγκ, που απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την πυρκαγιά Δέλτα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter