«Πύρινη» ανακοίνωση μαθητών κατά Κεραμέως και Χατζηδάκη: Δεν ανεχόμαστε να μιλούν εκ μέρους μας

«Πύρινη» ανακοίνωση μαθητών κατά Κεραμέως και Χατζηδάκη: Δεν ανεχόμαστε να μιλούν εκ μέρους μας

Τη στήριξή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 16 Ιουνίου εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσής τους οι μαθητές της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, κατακεραυνώνοντας τις προσπάθειες υπουργών της κυβέρνησης όπως η Νίκη Κεραμέως και ο Κωστής Χατζηδάκης να δημιουργήσουν εντυπώσεις ενόψει της αυριανής ημέρας.

Οι μαθητές αναφέρονται στην τεράστια επίθεση «εκ μέρους της κυβέρνησης απέναντί στην αυριανή απεργία, λέγοντας με δυο λόγια πως “όσοι είναι με την απεργία, δεν είναι με τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές», επισημαίνοντας «Τους απαντάμε λοιπόν… Δε ντρέπονται λίγο;».

«Τους νοιάζει για το μέλλον μας; Να μην ψηφίσουν τότε το Νομοσχέδιο που θα μας κάνει σε λίγα χρόνια εργαζόμενους που θα αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες, με αυτά τα απάνθρωπα ωράρια και τους μισθούς ψίχουλα!», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές του Συντονιστικού.

Αναλαυτικά η ανακοίνωση

Δεν ανεχόμαστε να μιλάει εκ μέρους των μαθητών καμία Κεραμέως, κανένας Χατζηδάκης και κανένα κανάλι σαν να είναι εκπρόσωποί μας!

Η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει και να ψηφίσει την Τετάρτη, μέρα διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και θεσμοθετεί το 10ωρο δουλειάς, τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργούν την Κυριακάτικη αργία σε ακόμα περισσότερα επαγγέλματα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, ανάμεσα τους οι γονείς και οι καθηγητές μας, ήδη έχουν κάνει μια τεράστια απεργία την προηγούμενη εβδομάδα και θα κάνουν ξανά- κόντρα σε θεούς και δαίμονες- και αύριο.

Οι καθηγητές μας που είναι αύριο επιτηρητές στις Πανελλαδικές έχουν πει από την πρώτη στιγμή πως αύριο θα είναι στο πλευρό των μαθητών που εξετάζονται, οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά. Θα είναι δίπλα μας, όπως ήταν όλους αυτούς τους μήνες που δοκιμαστήκαμε για να φτάσουμε ως εδώ. Παρόλα αυτά, έχει ξεκινήσει μια τεράστια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης απέναντί στην αυριανή απεργία, λέγοντας με δυο λόγια πως “όσοι είναι με την απεργία, δεν είναι με τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές”!

Τους απαντάμε λοιπόν… Δε ντρέπονται λίγο;

Τώρα τους πήρε ο πόνος για τους μαθητές; Όταν πέρναγαν την ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα αφήσει πάνω από 20.000 από εμάς εκτός ΑΕΙ, μάλλον δεν τους ένοιαζε και τόσο.

Όταν ανοιγόκλειναν τα σχολεία, όταν στοιβαζόμασταν απροστάτευτοι σε αίθουσες-κλουβιά, όταν μείναμε 5 μήνες στα σπίτια παλεύοντας με το webex, δεν νομίζουμε πως τους ένοιαζε η ταλαιπωρία που περνούσαμε.

Τόσο καιρό βλέπουμε τους γονείς μας να αγωνιούν για το πως θα τα βγάλουμε πέρα, να δουλεύουν όλη μέρα κλεισμένοι στο σπίτι, να έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης παρά τις θυσίες που κάνουν, να κινδυνεύουν από τον κορονοιό στα ΜΜΜ και στη δουλειά τους. Και φέρνουν και από πάνω τέτοιο Νομοσχέδιο. Αν νοιάζονται για εμάς, να νοιάζονται και για τους εργαζόμενους γονείς μας και να μην τους καταδικάζουν σε ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας.

Τους νοιάζει για το μέλλον μας; Να μην ψηφίσουν τότε το Νομοσχέδιο που θα μας κάνει σε λίγα χρόνια εργαζόμενους που θα αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες, με αυτά τα απάνθρωπα ωράρια και τους μισθούς ψίχουλα!

Τέτοιο ενδιαφέρον δε το θέλουμε!

Στην τελική, αν δεν θέλανε να δημιουργηθεί όλη αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαν απλά να μην φέρουν και να μη ψηφίσουν εν μέσω Πανελλαδικών και πανδημίας τέτοιο άθλιο Νομοσχέδιο. Δε γίνεται να ζητάν οι εργαζόμενοι να μην αντιδράσουν όταν τσακίζονται. Αγωνίζονται δυναμικά και καλά κάνουν.

Αύριο, μέρα πανελλαδικής απεργίας οι μαθητές όλης της χώρας ξέρουμε ποια είναι η θέση μας. Στο πλευρό των εργαζόμενων γονιών μας, των φοιτητών, όλου του λαού. Οι μαθητές της Γ Λυκείου θα δίνουμε τη δική μας μάχη στις εξετάσεις.

Και θα νικήσουμε όλοι.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter