Πύρινη κόλαση στη Χαβάη: Τουλάχιστον 36 νεκροί – Εικόνες Αποκάλυψης (Video)

Πύρινη κόλαση στη Χαβάη: Τουλάχιστον 36 νεκροί – Εικόνες Αποκάλυψης (Video)

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις στη Χαβάη καθώς οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών από την πύρινη λαίλαπα ανέρχεται πλέον σε 36. Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ ανάγκασαν κατοίκους να πέσουν στη θάλασσα για να ξεφύγουν από τις φλόγες, σύμφωνα με τις αρχές.

Δείτε επίσης: Πύρινη κόλαση με 6 νεκρούς στη Χαβάη: «Άνθρωποι πηδούν στο νερό για να γλιτώσουν» – Εφιαλτικές εικόνες

Υπενθυμίζεται πως απολογισμός νωρίτερα σήμερα, είχε αναφέρει μόλις «έξι θανάτους». Ο δήμαρχος του νησιού Μάουι έκανε λόγο για: «Μια βαθιά σκοτεινή ημέρα».

Αυτός ο προσωρινός απολογισμός υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Οι πυρκαγιές πλήττουν κυρίως το νησί Μάουι και σε μικρότερο βαθμό αυτό της Χαβάης. Έχουν επιδεινωθεί από τους σφοδρούς ανέμους, που πνέουν με ταχύτητα μέχρι 130 χλμ/ώρα, τροφοδοτούμενοι από τον τυφώνα Ντόρα, ο οποίος περνάει αυτή τη στιγμή από τον Ειρηνικό Ωκεανό, εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια του αρχιπελάγους.

Η τουριστική πόλη Λαχέινα, στη δυτική ακτή του Μάουι, είναι αυτή που επλήγη περισσότερο και μεγάλο μέρος της έχει καταστραφεί από τις φλόγες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hawaii News Now (@hawaiinewsnow)

Αυτό το θέρετρο των 12.000 κατοίκων έζησε σκηνές «αντάξιες ταινίας φρίκης», είπε στο CNN η Κλερ Κεντ, μια κάτοικος το σπίτι της οποίας καταστράφηκε από τη φωτιά. Περιέγραψε το χάος που επικρατεί στην κοινότητα με «ανθρώπους εγκλωβισμένους σε μποτιλιαρίσματα», ανάμεσα σε «αυτοκίνητα που έχουν πάρει φωτιά και στις δύο πλευρές του δρόμου».

«Μεγάλο μέρος της Λαχέινα (…) έχει καταστραφεί και εκατοντάδες οικογένειες έχουν εκτοπισθεί», επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν.

Πτήσεις πάνω από την πόλη επέτρεψαν να εντοπισθούν «τουλάχιστον 271 δομές» που έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με την κομητεία του Μάουι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter