Πύρινη λαίλαπα στην Αλεξανδρούπολη – Εκκενώθηκε το νοσοκομείο και ακόμη 8 οικισμοί (Videos)

Πύρινη λαίλαπα στην Αλεξανδρούπολη – Εκκενώθηκε το νοσοκομείο και ακόμη 8 οικισμοί (Videos)

Εφιαλτικές εικόνες εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη, με τις φλόγες να φτάνουν κυριολεκτικά μία ανάσα από το νοσοκομείο της πόλης, στο οποίο είχε δοθεί εντολή εκκένωσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας λάμβανε χώρα η σταδιακή εκκένωση του χώρου, με τους ασθενείς να μεταφέρονται με ασθενοφόρα σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Αρκετοί ασθενείς μεταφέρθηκαν με το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Στο ferry boat φιλοξενούνται 90 από τους 204 ασθενείς.

Οι φλόγες πλησίασαν κυριολεκτικά μέσα σε τμήμα της αυλής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τον χώρο του νοσοκομείου ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις, πιθανόν από φιάλες οξυγόνου. Ο κίνδυνος για το νοσοκομείο λίγο πριν τις 06.00 το πρωί δείχνει να έχει περιοριστεί με ισχυρές μονάδες της πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο.

Η καταστροφική πορεία της φωτιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στο Δήμο Αλεξανδρούπολης– συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την εκκένωση μετά τις 02.00 παραθαλάσσιων οικισμών δυτικά της πόλης: πρόκειται για τις κοινότητες Δίκελα, Μάκρη, Νέα Χιλή, Ελαιώνας, Άη-Γιώργης, Πλάκα, Ένατο, Πεύκη.

Τις τελευταίες ώρες τουρίστες και κάτοικοι των εν λόγω περιοχών κατευθύνονται προς την Αλεξανδρούπολη, ακολουθώντας οδηγία της Πολιτικής Προστασίας που εστάλη μέσω 112.

Λίγο μετά τις 03.00 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πως υπάρχει δυνατότητα παραμονής πολιτών που εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ και το Δημοτικό Θέατρο.

Ανοιχτές για να φιλοξενήσουν ανθρώπους από τις περιοχές που εκκενώνονται είναι οι εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεκταρίου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καθώς και η Ζαρίφειος Ακαδημία.

Ανοιχτό επίσης είναι το πάρκινγκ στο λιμάνι, ενώ δυνατότητα παραμονής υπάρχει και στην αίθουσα αναχωρήσεων και το πάρκινγκ του αεροδρομίου «Δημόκριτος», καθώς και στην πλαζ του ΕΟΤ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter