Πύρινη λαίλαπα στις ΗΠΑ: Το Γκρίνβιλ της Καλιφόρνια καταστράφηκε ολοσχερώς

Πύρινη λαίλαπα στις ΗΠΑ: Το Γκρίνβιλ της Καλιφόρνια καταστράφηκε ολοσχερώς

Το Γκρίνβιλ της Καλιφόρνια – με πληθυσμό περίπου 800 χιλιάδες- τέθηκε υπό υποχρεωτική εντολή εκκένωσης τη Δευτέρα 2 Αυγούστου. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, εν μέσω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, το γραφείο του Σερίφη της κομητείας Πλούμας είχε υπογραμμίσει στην προειδοποίηση: «Εάν εξακολουθείτε να βρίσκεστε στην περιοχή Γκρίνβιλ, κινδυνεύετε άμεσα και πρέπει να φύγετε τώρα! Εάν παραμείνετε, τα σωστικά συνεργεία μπορεί να μην είναι σε θέση να σας βοηθήσουν».

Η πυρκαγιά Dixie, η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια φέτος, έχει κάψει περισσότερα από 306.000 στρέμματα, ενώ μέχρι το πρωί της Πέμπτης περιορίστηκε μόλις κατά 35%. Τουλάχιστον 45 σπίτια έχουν καεί από την έναρξη της πυρκαγιάς στις 14 Ιουλίου. Η αιτία της παραμένει υπό διερεύνηση.

Η τωρινή περίοδος πυρκαγιών, η οποία πυροδοτήθηκε από μήνες ξηρασίας και αυξημένων κυμάτων καύσωνα, έχει επηρεάσει δεκάδες κοινότητες στα δυτικά της χώρας. Η πυρκαγιά Dixie είναι μία από τις 96 που μαίνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων 11 στην Καλιφόρνια και 24 στη Μοντάνα, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά Bootleg στο νότιο Όρεγκον είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά μέχρι στιγμής φέτος στις ΗΠΑ, έχοντας κάψει περισσότερα από 400.000 στρέμματα. Ήταν τόσο έντονο το φαινόμενο, που δημιούργησε τον δικό του καιρό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Καλιφόρνια, οι πυροσβέστες εργάζονται για την προστασία των κτιρίων στο Γκρίνβιλ, ενώ τα αεροσκάφη εργάζονται επίσης για να υποστηρίξουν τις επίγειες προσπάθειες όπου επιτρέπεται η ορατότητα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter