Πυρηνικούς αντιδραστήρες νέας γενιάς πιθανόν να αποκτήσει η Ιαπωνία

Πυρηνικούς αντιδραστήρες νέας γενιάς πιθανόν να αποκτήσει η Ιαπωνία

Tην ανάκαμψη του τομέα της πυρηνικής ενέργειας σχεδιάζει η ιαπωνική κυβέρνηση. Ο συγκεκριμένος τομέας αποδυναμώθηκε στη χώρα μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα, αλλά τώρα επανήλθε στο προσκήνιο λόγω των μεγάλων ενεργειακών εντάσεων παγκοσμίως.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει διαβούλευση για την ενδεχόμενη κατασκευή «πυρηνικών αντιδραστήρων νέας γενιάς», κάτι το οποίο θα αποτελούσε μεγάλη στροφή για την Ιαπωνία.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε πολύ το παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο» και «η Ιαπωνία πρέπει να λάβει υπόψη πιθανά σενάρια κρίσης στο μέλλον» συμπλήρωσε.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ζήτησε επίσης να «μεγιστοποιηθεί» η χρήση των υπαρχόντων πυρηνικών αντιδραστήρων που έχουν εξασφαλίσει άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές για να επαναλειτουργήσουν μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα.

«Επιπλέον της εξασφάλισης της λειτουργίας των δέκα αντιδραστήρων που έχουν ήδη τεθεί ξανά σε λειτουργία, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» για την επανεκκίνηση το ταχύτερο δυνατό άλλων παλαιών αντιδραστήρων που έχουν εξασφαλίσει το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές, σημείωσε ο Κισίντα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter