Πύρινος εφιάλτης στην Καβάλα: Νέο μήνυμα του 112 για εκκενώσεις οικισμών (Video)

Πύρινος εφιάλτης στην Καβάλα: Νέο μήνυμα του 112 για εκκενώσεις οικισμών (Video)
Φωτογραφία: xanthinea.gr

Νέα εντολή για εκκενώσεις οικισμών δόθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας, για την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους προκειμένου να εκκενώσουν τους οικισμούς Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά & Γέροντα προς κόμβο Χρυσούπολης. Λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι δόθηκε νέα εντολή εκκένωσης τριών ακόμα οικισμών μέσω του 112. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε σε Δαμασκηνιά, Εκλεκτό, Αβραμυλιά εκκενώστε με κατεύθυνση νότια προς Παλαιά Εθνική Οδό». Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, με εντολή εκκένωσης του οικισμού Διαλεκτό.

Παράλληλα, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Διαλεκτό Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα των πυροσβεστών μπήκε μέσα στη φωτιά κατά την επιχείρηση κατάσβεσης, με αποτέλεσμα να καεί. Οι δύο πυροσβέστες έχουν υποστεί εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, με εντολή εκκένωσης του οικισμού Διαλεκτό.

Στο Διαλεκτό, σύμφωνα με το Kavalanews έχουν καεί σπίτια, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές ομάδα πυροσβεστών είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες με δύο πυροσβέστες να έχουν υποστεί εγκαύματα, ενώ το πυροσβεστικό τους όχημα υπέστη ζημιές. Παράλληλα, έχουν καεί καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη ωστόσο μεγάλα πύρινα μέτωπα στον Έβρο αλλά και νέα δασική πυρκαγιά στη Ροδόπη.

Για την πυρκαγιά στο Διαλεκτό έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, στο σημείο έσπευσαν αρχικά 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 αεροσκάφος προκειμένου να επιχειρήσουν στη φωτιά αλλά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοένα και ενισχύονται.

Το μήνυμα του 112

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter