Πύρινος εφιάλτης στην Πάρνηθα – Καίγεται για 5η ημέρα η Αλεξανδρούπολη (Videos)

Πύρινος εφιάλτης στην Πάρνηθα – Καίγεται για 5η ημέρα η Αλεξανδρούπολη (Videos)

Ακόμη μία εφιαλτική νύχτα πέρασε στα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στους πρόποδες της Πάρνηθας, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη, όπου η πυρκαγιά μαίνεται για πέμπτη ημέρα.

Στην Πάρνηθα επιχειρούν 164 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 62 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις των εναέριων μέσων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ εκφράζονται ανησυχίες για επιδείνωση της κατάστασης λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται και σήμερα.

Η πυρκαγιά χωρίζεται σε δύο μέτωπα, με το ένα να κατευθύνεται προς το Πανόραμα στα Άνω Λιόσια, ενώ το άλλο επεκτείνεται προς τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι πυροσβεστικές επιχειρήσεις είχαν ως στόχο να κρατηθεί η πυρκαγιά μακριά από τοις οικιστικούς ιστούς αλλά και στο δάσος της Πάρνηθας.

«Δίνεται μία μεγάλη μάχη. Το κυριότερο μέτωπο είναι στη Φυλή και κινείται ανατολικά, προς την Ντάρδιζα. Έχει ακολουθήσει παράλληλη πορεία με την κορυφογραμμή. Η ευρύτερη περιοχή έχει κατοικίες και εφόσον χρειαστεί θα υπάρχει ανάλογη κίνηση του μηχανισμού», ανέφερε στο Mega ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο αντιδήμαρχος Φυλής, Μιχάλης Οικονομάκης, δήλωσε στο ίδιο κανάλι ότι η φωτιά «καίει ό,τι βρει στον διάβα της. Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο μέτωπο. Ακούγονται απανωτές εκρήξεις. Οι χερσαίες δυνάμεις είναι πολλές που επιχειρούν».

Νέα νύχτα αγωνίας στον Έβρο

Στον Έβρο τα ενεργά μέτωπα είναι αυτό της Αλεξανδρούπολης που καίει και αυτό στο Εθνικό πάρκο της Δαδιάς, εκεί όπου συντελέστηκε ανθρώπινη τραγωδία με 18 ανθρώπους, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, να εντοπίζονται απανθρακωμένοι.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι φλόγες κατευθύνονταν προς την Κομοτηνή, με την Πολιτική Προστασία να στέλνει νέο μήνυμα 112 με το οποίο κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα χωριά Πέραμα, Ατάρνη, Πετρωτά και Μαρώνεια προς την Κομοτηνή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter