«Πύρινος» Πολάκης: Σήμερα αποδείχθηκε πόσο τυφλή και αμερόληπτη είναι η Δικαιοσύνη

«Πύρινος» Πολάκης: Σήμερα αποδείχθηκε πόσο τυφλή και αμερόληπτη είναι η Δικαιοσύνη

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, σε μακροσκελή ανάρτησή του, έκανε αναφορά στην απόφαση του Πρωτοδικείου για το σχόλιο που είχε κάνει κοινοποιώντας δημοσίευμα του Documento σχετικά με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο Παύλος Πολάκης ανέλυσε τα κοινά των δύο υποθέσεων, που αφορούσε εκείνον αλλά και το Documento, αλλά και τη διαφορά. Παράλληλα, εκτόξευσε πυρά κατά του Άδωνη Γεωργιάδη, σημειώνοντας πως: «Θα τα πούμε πιο σκληρά στο εφετείο, όποτε μη χαίρεσαι «μπουλντοζιερη του Ελληνικού».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Σήμερα αποδείχθηκε πόσο ‘τυφλή’ και αμερόληπτη είναι η Δικαιοσύνη!

Σήμερα πήρα στα χέρια μου την υπ’ αριθ. 442/2020 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (αυτή για την οποία επιχαίρει ο Γεωργιάδης ότι καταδικάστηκα για συκοφαντική δυσφήμιση). (Φωτό 1)

Σήμερα, επίσης, είδα ότι δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθ. 437/2020 απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου, η οποία απορρίπτει την αγωγή του Α. Γεωργιάδη και του Documento του Κ. Βαξεβάνη. Φωτό 2-3)

Ποια τα κοινά σημεία των 2 υποθέσεων:

Πρόκειται για ένα δημοσίευμα του 2018 του Documento, το οποίο αναφερόταν στην εταιρεία που είχε ο Γεωργιάδης στην Κύπρο και έκλεισε το 2016, κάνοντας λόγο για εξωχώρια εταιρεία του Γεωργιάδη. Εγώ αναδημοσίευσα το άρθρο, με το σχόλιο “Σιγά μην δεν είχε offshore o Αντιπρόεδρος της ΝΔ”.

Σε αντίκρουση των αγωγών τόσο εγώ όσο και το Documento αναφέραμε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα: α) ότι ο δημοσιογράφος πριν από τη δημοσίευση του άρθρου επικοινώνησε δύο φορές τηλεφωνικώς με τον Γεωργιάδη για να μάθει τι είδους εταιρεία ήταν και πότε έκλεισε κι αυτός δεν του έδωσε ακριβείς πληροφορίες και β) ότι ο όρος εξωχώρια εταιρεία (offshore) χρησιμοποιείται κατά κόρον για τις εταιρείες στην Κύπρο. Αυτόν τον όρο είχε χρησιμοποιήσει και ο Γεωργιάδης και άλλοι 17 βουλευτές της ΝΔ (μεταξύ αυτών και καθηγητής Πανεπιστημίου της Νομικής) για την εταιρεία του Π. Χαϊκάλη στην Κύπρο (φωτό 4-5-6)

Το αποτέλεσμα: το ίδιο Δικαστήριο (Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας) στην μεν περίπτωση του Documento για το άνω δημοσίευμα δέχθηκε πλήρως τους παραπάνω ισχυρισμούς ως ΑΛΗΘΕΙΣ και απέρριψε την αγωγή (φωτό 7-8)στην δε δική μου περίπτωση (δηλ. της ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ του άρθρου) δέχθηκε ότι συκοφάντησα τον Γεωργιάδη γράφοντας ότι έχει offhsore (δηλ. εξωχώρια εταιρεία), ανεξαρτήτως μάλιστα αν γνώριζα ή όχι το νομικό καθεστώς της εταιρείας του στην Κύπρο (φωτό 9-10)Τι επικαλέστηκε το Δικαστήριο στην δική μου περίπτωση? Ότι “για να στοιχειοθετηθεί η κατά το αστικό δίκαιο αδικοπραξία από συκοφαντική δυσφήμιση αρκούν τόσο Ο ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΔΟΛΟΣ όσο και η ΑΜΕΛΕΙΑ”!!! Κάθε νομικός καταλαβαίνει πλήρως το μέγεθος της ΝΤΡΟΠΗΣ που προκαλεί στο νομικό κόσμο αυτή η απόφαση!! Για όποιον δεν είναι, επεξηγώ: Σύμφωνα με το σκεπτικο της απόφασης, συκοφαντείς κάποιον όχι μόνο εν γνώσει σου (όπως λέει το άρθρο του Ποινικού Κώδικα), αλλά … και κατά λάθος!!!

Ποια είναι η διαφορά των 2 υποθέσεων:

Απλώς ότι εγώ είχα την “τιμή’ να με δικάσει ο κύριος Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης!!!!(Φωτό 11)

Δεν θα πω τίποτα για τον συγκεκριμένο κύριο Πρόεδρο. Θα παραθέσω μόνο λίγα από όσα έχει αναφέρει για αυτόν και αλλους αντιστοιχους η καθαιρεθείσα με πραξικόπημα Διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: “Τα ονόματά τους θα γραφούν με τα μελανότερα γράμματα στην Ιστορία της Ένωσης και Εισαγγελέων…..Κάποιοι έχουν προφανώς άλλες προτεραιότητες και το έχουν αποδείξει με τρόπο εμφατικό σε πολλές περιπτώσεις. Να γίνουν οι αρεστοί, οι χρήσιμοι, οι βολικοί…….Στην προοπτική που εξυφαίνεται για μια Ένωση χειραγωγημένη και πλήρως υποταγμένη στη βούληση της κρατικής εξουσίας….” (φωτό 12-13-14-15)

ΥΓ1) όσοι Βουλγαρίδηδες κι αν βρεθούν στο διάβα της, η αλήθεια στο τέλος πάντα ΛΑΜΠΕΙ!!

ΥΓ2) κατά τ’ άλλα κάποιοι ενοχλούνται όταν λέμε ότι οι ‘αρμοί της εξουσίας’ ήταν και είναι ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟΙ!

ΥΓ3) Μην ακούσω τίποτα περί δήθεν επίθεσης σε δικαστές και τα τοιαύτα! Εγώ δεν είμαι Σκέρτσος! Σχολιάζω απόφαση που αφορά στο πρόσωπό μου, προηγήθηκαν τα πανηγύρια του “μπουλντοζιέρη” και κυρίως γίνεται μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης και όχι κατά τη διάρκεια της δίκης!

ΥΓ4) Προφανως θα τα πούμε πιο σκληρά στο εφετείο ,όποτε μη χαίρεσαι «μπουλντοζιερη του Ελληνικού»!!!

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2609217565988375&id=100007004708966

Διαβάστε επίσης: Δικαίωση του Documento για την αδήλωτη εταιρεία του Άδωνη Γεωργιάδη στην Κύπρο

Μια αντιφατική δικαστική απόφαση που κέρδισε ο Αδωνης Γεωργιάδης και μια ήττα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter