Μάχη με τις φλόγες σε Αχαΐα και Σαμοθράκη

Μάχη με τις φλόγες σε Αχαΐα και Σαμοθράκη

Φωτιά εκδηλώθηκε απόψε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μετόχι της δυτικής Αχαΐας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη λίμνη του Πρόκοπου και βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην απειληθεί η προστατευόμενη περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα με 22 άτομα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν πέντε υδροφόρες του δήμου Δυτικής Αχαΐας και της Περιφέρειας, καθώς και ένα μηχάνημα έργου. 

Πυρκαγιά και στη Σαμοθράκη

Μάχη με τις φλόγες δίνουν το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σαμοθράκης και τα μηχανήματα του δήμου, για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Καμαριώτισσας. Επιχειρούν, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα του δήμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε περίπου στις 20.40 καίει χορτολιβαδική έκταση. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έντασης έως και 7 μποφόρ, με τη φωτιά ωστόσο να κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

https://www.facebook.com/xanthinea/videos/2408546325901218/

Βίντεο από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πριν λίγο στη #Σαμοθράκη

▪️Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και μια υδροφόρα ΟΤΑ ‼️

Διαβάστε περισσότερα εδώ https://www.xanthinea.gr/2019/08/megali-fotia-stin-samothraki.html?m=1
Βίντεο: Φώτης Τσιαουσης

Gepostet von XanthiNea.gr am Montag, 12. August 2019

«Φαίνεται να έχει περιοριστεί και ελεγχθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε, απόψε στις 20:45 σε χορτολιβαδική έκταση, Νότια-Νοτιοδυτικά της Καμαριώτισσας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου τρεις ώρες μετά την εκδήλωσή της, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας. Διευκρινίζει ότι «εκτός απροόπτου, η κατάσταση, δείχνει να είναι υπό έλεγχο», καθώς η φωτιά έφτασε στη θάλασσα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Σαμοθράκης να παραμένουν στην περιοχή καθώς υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες, ενώ εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο κ. Βίτσας σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν μαζί του και παρακολουθούν την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία του δημάρχου Σαμοθράκης και με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter