Πυρκαγιά στη Σταμάτα: Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και οχήματα – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Πυρκαγιά στη Σταμάτα: Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και οχήματα – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε σε σπίτια και οχήματα η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη περίπου στις 12 το μεσημέρι στην Σταμάτα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων προκαλώντας ζημιές κυρίως σε Ροδόπολη και Διόνυσο.

Η φωτιά που σιγοκαίει ακόμα καθώς υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες μέσα στην καμένη έκταση έκαψε ή προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον 20 σπίτια σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ο κοινοτάρχης Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης ενώ έχουν καεί και 15 οχήματα. 

«Υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, είναι μεγάλο το μέτωπο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η κατάσταση, είναι λίγο καλύτερη. Μόλις κατασβεστεί η φωτιά θα δούμε τις ζημιές μας. Πρέπει να σβήσει η φωτιά τώρα» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στο μεταξύ, 400 νοικοκυριά στη Ροδόπολη και τον Οικισμό Γαλήνη δεν ηλεκτροδοτούνταν μέχρι και χθες το βράδυ λόγω βλαβών που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Συνελήφθη μελισσοκόμος

Το βράδυ της Τρίτης οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός μελισσοκόμου για τη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας έχει μελίσσια στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά και μάλιστα, βρέθηκαν και τα καπνιστήρια. Ο εν λόγω συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παραδέχθηκε πως κάποιες ώρες πριν βρέθηκε στα μελίσσια, αλλά αρνείται πως ξεκίνησε την φωτιά. Όπως  ίδιος ισχυρίζεται έφυγε από τα μελίσσια πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διαθέτει «σοβαρά ευρήματα» για το ότι η πυρκαγιά ενδεχομένως να ξεκίνησε στο συγκεκριμένο σημείο όπου υπάρχουν τα μελίσσια. 

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη στον εισαγγελέα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter