Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια μετά από αναφορά δικηγόρου

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη:  Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια μετά από αναφορά δικηγόρου

Προκαταρκτική έρευνα μετά από αναφορά του δικηγόρου Αθηνών, Βαγγέλη Γκιγκιλίνη αλλά και δημοσιευμάτων ξεκίνησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Στην αναφορά του ο δικηγόρος Γκιγκιλίνης την οποία αποστέλλει εκτός από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υγείας, Προστασίας κτλ. θέτει μία σειρά ερωτήματα για την φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

«Παρακαλώ ενημερώστε με αν η χτεσινή (3.8.2021) φωτιά στις περιοχές Βαρυμπόμπης, Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό χωριό, Αδάμες, Κρυονέρι Αττικής, η οποία μέχρι αυτή τη στιγμή (4.8.2021 ώρα 13.30) έχει κάψει 94 σπίτια και 12.500 στρέμματα δάσους, ξεκίνησε (όπως διαδίδεται και με κάθε επιφύλαξη για το αληθές της πληροφορίας) από μετασχηματιστή;

-Επίσης αν είναι αληθές όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό σήμερα το πρωί (4.8.2021), ότι σε πολλές περιοχές (όπως πχ. Βαρυμπόμπη) δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, διότι υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης;

-Τέλος ενημερώστε με αν είναι συμβατό για την δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι πυλώνες υψηλής τάσης εντός αστικού ιστού;» αναφέρει μεταξύ άλλων στην αναφορά του δικηγόρου που δημοσιεύει το documentonews.gr.

-Eκτός από την αναφορά του δικηγόρου υπήρξε και σειρά δημοσιευμάτων αλλά και καταγγελίες πολιτών που προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση. Δηλαδή η Εισαγγελία Πρωτοδικών δεν παρενέβη αυτεπάγγελτα αλλά αναγκάστηκε μετά την αναφορά του δικηγόρου και τις καταγγελίες των πολιτών.

Τα παραπάνω ζητήματα μεταξύ άλλων θα τεθούν στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter