Εφιαλτική η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη – Μεγάλη αναζωπύρωση έξω από το χωριό Δαδιά

Εφιαλτική η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη – Μεγάλη αναζωπύρωση έξω από το χωριό Δαδιά

Για έκτη ημέρα συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, όπου σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στο δάσος της Δαδιάς. Το ευτυχές είναι ότι σύμφωνα με τη φορά των ανέμων δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Ειδικότερα, η φωτιά που αναζωπυρώθηκε κοντά στην κοινότητα της Δαδιάς τροφοδοτείται από ένα κοντινό πευκόδασος και έχει κατεύθυνση προς το χωριό Κοτρώνια στο Σουφλί, χωρίς όμως αυτό να κινδυνεύει. Οι φλόγες πάντως τύλιξαν τον χώρο αναψυχής Κατραντζήδες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις και στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν και δυνάμεις που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για 56 πυροσβέστες με 12 οχήματα από Ρουμανία, 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Βουλγαρία, 64 πυροσβέστες με 32 οχήματα από Τσεχία και μέσω διμερούς συμφωνίας 46 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Αλβανία.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη: Σοκάρουν οι εικόνες από τις περιοχές που επλήγησαν – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter