Πυρκαγιά στην Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δροσιά – Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί – Σε ύφεση η φωτιά στην Ελεκίστρα

Πυρκαγιά στην Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δροσιά – Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί – Σε ύφεση η φωτιά στην Ελεκίστρα

Συνεχίζονται οι μάχες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στη Δροσιά του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής, το «πύρινο μέτωπο» βρίσκεται σε εξέλιξη,  ενώ έκλεισε για λόγους ασφαλείας τμήμα της εθνικής οδού Πατρών – Τρίπολης, από τα Κριθαράκια μέχρι την κοινότητα Πανόπουλου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας,  έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικά προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής. Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Μετά την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιά, εκκενώθηκε και ο οικισμός της Πτέρης, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών Σκιαδά, Σταυροδρόμι, Σκούρα και κάποιοι οικισμών όπως το Ξηροχώρι, οι Μπαράκες, τα Πηγάδια και το Καρπέτα.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν πλέον μόνο επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από 95 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, ενώ παρέχουν βοήθεια, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με μία πρώτη ενημέρωση που έγινε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, τουλάχιστον πέντε σπίτια υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά, όπως και εκτάσεις με καλλιέργειες.

Καλύτερη η εικόνα στην Ελεκίστρα

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, ενώ μετά τη δύση του Ήλιου, στο σημείο επιχειρούν μόνο επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter