Πυρκαγιά στην Εύβοια: «Δεν λάβαμε κανένα μήνυμα από το 112 – Οι φλόγες έφτασαν μέχρι την παραλία»

Πυρκαγιά στην Εύβοια: «Δεν λάβαμε κανένα μήνυμα από το 112 – Οι φλόγες έφτασαν μέχρι την παραλία»

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η ίδια αλλά και οι κάτοικοι των χωριών γύρω από την λίμνη Ευβοίας από την πύρινη λαίλαπα περιγράφει η Μελίνα Βατινέλ παραθέριζε στις Ροβιές από τις οποίες πέρασαν οι φλόγες.

«Η φωτιά ξεκίνησε δύο ημέρες πριν. Μας είπαν ότι υπήρχε μια φωτιά που ξεκίνησε από τη Δάφνη και ξεκίνησε προς τα πάνω. Είμασταν σε επιφυλακή και κάναμε βάρδιες. Είδαμε ότι μέσα στη νύχτα κόπασε η φωτιά. Την επόμενη ημέρα, το πρωί, άρχισε να αναζωπυρώνεται καθώς φυσούσαν δυνατοί άνεμοι που έφερναν τη φωτιά προς τις Ροβιές», είπε η κ. Βατινέλ μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο MEGA.

«Μας δόθηκε εντολή εκκένωσης από την αστυνομία. Δεν ήρθε κανένα μήνυμα από την Πολιτική προστασία. Οι αστυνομικοί περνούσαν από το χωριό και μας είπαν να φύγουμε».

Όσοι βρίσκονταν στην παραλία των Ροβιών μεταφέρθηκαν με βάρκες στο φέρι μποτ που είχε έρθει για τη διάσωση των πολιτών. Ο ουρανός είχε καλυφθεί από πυκνό μαύρο καπνό.

Η ενημέρωση από την αστυνομία και το Λιμενικό ήταν συνεχείς.

«Υπήρχαν αρκετοί ηλικιωμένοι, οι οποίοι ήταν ντόπιοι και δεν είχαν τρόπο να φύγουν. Το λιμενικό ήταν εξαιρετικό απέναντί μας, ο τρόπος που συντόνισαν την ιστορία. Υπήρχε δυνατό κύμα. Ήρθαν από το λιμενικό και καΐκια να βοηθήσουν. Ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσουμε το φέρι μποτ».

Τώρα η κ. Βατινέλ βρίσκεται ασφαλής στην Αιδηψό. «ήμασταν ψύχραιμοι, αλλά ανήσυχοι», δήλωσε.

Τη στιγμή που απομακρυνόταν με το φέρι μποτ από τις Ροβιές οι εικόνες ήταν εφιαλτικές, με τις φλόγες να έχουν φτάσει μέχρι την παραλία.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

22/05/2023, 10:31
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter