Πυρκαγιά στην Τρίπολη: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες (Video)

Πυρκαγιά στην Τρίπολη: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες (Video)
Πηγή: .arcadiaportal.gr

Στην προσαγωγή υπόπτου για τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στον Άγιο Βλάσιο Τρίπολης οδηγήθηκαν οι Αρχές.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ πρόκειται για έναν 29χρονο ημεδαπό ο οποίος θεωρείται ύποπτος για εμπρησμό.

Αν και η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε κοντά στην πόλη της Τρίπολης, στην περιοχή Άγιος Βλάσσης νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας είναι καλύτερη η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και τη νύχτα με στόχο να μην περάσει η φωτιά από τους Αγίους Θεοδώρους και επεκταθεί προς το Μαίναλο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Άγιου Βλάση στην Τρίπολη, το απόγευμα της Δευτέρας κινήθηκε απειλητικά προς το Μαίναλο, καθώς η φωτιά έκαιγε σε δασική περιοχή. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για περισσότερες από μια εστίες, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα για τα αίτια της.

Σύμφωνα με το arcadiaportal στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως λίγο πριν την φωτιά ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις.

Ενισχύονται οι δυνάμεις

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το OPEN, πεζοπόρο τμήμα προσπαθεί να σταματήσει την φωτιά ώστε να μην περάσει πίσω από το βουνό και κατευθυνθεί στο Όρος Μαίναλο που υπάρχει επίσης πυκνό πευκοδάσος. Ενα άλλο πεζοπόρο τμήμα προσπαθεί να κόψει τη φωτιά από τη μέση.

Είχαν προηγηθεί δύο μικρότερες εστίες σήμερα, πάνω από το νοσοκομείο, που ετέθησαν γρήγορα υπό έλεγχο. Ταυτόχρονα, φωτιά ξέσπασε και έξω από τις διοικητικές υπηρεσίες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, με την πυροσβεστική να προχωρεί άμεσα στην κατάσβεσή της

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter