Πυρκαγιά – Βαρυπόμπη: Ως ύποπτοι καλούνται 107 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά – Βαρυπόμπη: Ως ύποπτοι καλούνται 107 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής
Φωτο Αρχείου

Συνολικά 107 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής καλούνται ως ύποπτοι για λάθη και παραλείψεις για την καταστροφική πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη τον Αύγουστο του 2021Υπολογίζεται ότι στην Αττική κάηκαν περίπου 100.000 στρέμματα, με την οικολογική καταστροφή να είναι τεράστια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, στη δικογραφία υπάρχουν πορίσματα πραγματογνωμόνων που αναφέρουν ότι δεν υπήρχε εναέρια επιτήρηση, η αντίδραση των πυροσβεστών ήταν καθυστερημένη, ενώ αποδίδονται ευθύνες για τη μεγάλη αναζωπύρωση της επόμενης ημέρας, με την καταστροφή που συντελέστηκε να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με το Mega, το πόρισμα από τους πραγματογνώμονες της Πυροσβεστικής, ως αίτια πρόσκληση των ισχυρών ηλεκτρικών τόξων, ο μη επαρκής καθορισμός των μονωτήρων από ρύπανσή τους, υπερτάσεις. Όπως αναφέρει η πυρκαγιά προκλήθηκε από τον πυλώνα «ΧΑ 44» του δικτύου υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το εστιατόριο «Λεωνίδας» στη Βαρυμπόμπη και οφείλεται στη δημιουργία ισχυρών ηλεκτρικών τόξων λόγω μη καθαρισμού των μονωτήρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter