Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο, Ροδόπη, Πάρνηθα και Βοιωτία

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο, Ροδόπη, Πάρνηθα και Βοιωτία

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να μαίνονται για ακόμη ένα 24ωρο σε Έβρο, Ροδόπη, Πάρνηθα και Βοιωτία, ενώ συνολικά είναι αντιμέτωποι με 74 πυρκαγιές σε όλη την Επικράτεια. Συγκριμένα, σύμφωνα με την πυροσβεστική οι αναζωπυρώσεις εντοπίζονται:

Στον Έβρο, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρείς Βρύσες. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα η Κύπρος με δύο αεροσκάφη, η Τσεχία με 16 πυροσβέστες και 3 οχήματα, η Σλοβακία με 39 πυροσβέστες και 8 οχήματα και η Σερβία με 28 πυροσβέστες.

Η καταστροφή που έχει σημειωθεί στον Έβρο είναι ανυπολόγιστη, καθώς μέχρι την περασμένη Πέμπτη σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus η φωτιά είχε ήδη κατακάψει 723.440.

Διαβάστε σχετικά: Copernicus: Στον Έβρο η μεγαλύτερη πυρκαγιά της Ευρώπης – 723.440 στρέμματα καμένα

Στη Ροδόπη αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη. Συνδρομή παρέχουν 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Βουλγαρία.

Στην Πάρνηθα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής

Στη Βοιωτία αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Συνδρομή για την κατάσβεση των πυρκαγιών δίνει ένας μεγάλος αριθμός από εθελοντές πυροσβέστες.

Διαβάστε σχετικά: Eφιάλτης δίχως τέλος στον Έβρο: Η φωτιά καίει για 10η ημέρα – Αγωνία για το δάσος της Δαδιάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter