Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα στην Άνδρο – Αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία (Video)

Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα στην Άνδρο – Αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία (Video)
Πηγή: cyclades24.gr.

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά έδωσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές στην Άνδρο προσπαθώντας να μη φτάσουν οι φλόγες σε σπίτια. Σύμφωνα με το cyclades24.gr, από την πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου, καταστράφηκαν πολλά μελίσσια.

H δασική πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε το Σάββατο από κεραυνό στην περιοχή Βιτάλι βορειοανατολικά της νήσου Άνδρου πήρε γρήγορα διαστάσεις και στις 14:15 σήμανε συναγερμός για εκκένωση του οικισμού Γίδες με μήνυμα που εστάλη από το 112.

Πηγή φωτογραφίας: cyclades24.gr

Το μέτωπο προς Άνω Γαύριο τελικά κρατήθηκε από τις ενισχυμένες επίγειες δυνάμεις που έφτασαν στην κορυφογραμμή και κατάφεραν να διασπάσουν την πύρινη λαίλαπα, όμως η κατάσταση παραμένει δύσκολη στο Βιτάλι.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί ενισχύθηκαν και με 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα της ΠΕΠΥΔ Κρήτης, 10 πυροσβέστες από την 1η Ε.ΜΟΔ.Ε., 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Γαλλία, και 10 εθελοντές με 3 οχήματα των Εθελοντικών Ομάδων, Βύρωνα, Κρυονερίου και Εκάλης Αττικής που έφτασαν ακτοπλοϊκώς από τη Ραφήνα το απόγευμα του Σαββάτου. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Enandro.gr το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα»η φωτιά εγκλώβισε την υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και ο οδηγός αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μέσα από τις φλόγες που είχαν κυκλώσει το σημείο. Αποτέλεσμα ήταν η υδροφόρα να καεί.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία

Για ένατη ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο, με τις περισσότερες αναζωπυρώσεις να έχουν σημειωθεί σε Δαδιά, Αισύμη και Σουφλί. Σε Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσιτερά, εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλείς κατευθύνσεις. Το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Λευκίμμη να απομακρυνθούν προς το Τυχερό.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει τα εξής:

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Φωτιά στη Ροδόπη: Εκκενώνεται ξανά η Κασσιτέρα

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο εκκενώνεται η περιοχή Κασσιτέρα Ροδόπης στα όρια με τον Έβρο λόγω της φωτιάς εκεί.

Στις 2:25 το μεσημέρι της Κυριακής οι κάτοικοι του οικισμού Κασσιτέρα Ροδόπης έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν προς Σάπες, όπως και το Σάββατο.

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στο δάσος της Δαδιάς. Οι περισσότερες δυνάμεις επιχειρούν σε Δαδιά – Κοτρονιά – Λεπτοκαρυά και Αισύμη.

Καλύτερη είναι η εικόνα στη Βοιωτία. Στο Στείρι υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ στην Πάρνηθα, ισχυρές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη ΝΔ πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter