Πυρκαγιές σε Μυτιλήνη και Κερατέα

Πυρκαγιές σε Μυτιλήνη και Κερατέα

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τις φωτιές σε Καρά Τεπέ και Πέτα

Μεγάλη φωτιά κατακαίει από τις 4:30 το απόγευμα την περιοχή του Καρά Τεπέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά από τα βόρεια, στα όρια του πεδίου βολής. Και από τα νότια στα όρια της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της πόλης και του καταυλισμού προσφύγων του Δήμου Λέσβου. Ας σημειωθεί ότι κάποια στιγμή, περί τις 5:30 το απόγευμα η φωτιά είχε πλησιάσει απειλητικά σε σούπερ μάρκετ μεγάλης ξένης αλυσίδας.

Αυτή τη στιγμή δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα προσπαθούν με ρίψεις νερού να ελέγξουν τη φωτιά προτού σκοτεινιάσει. Η φωτιά καίει αγριόχορτα, καλαμιές και ελαιώνες.

Ο βορειοανατολικός άνεμος μεταφέρει μέσα στην πόλη και ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα της, καπνό και κάρβουνα από τα φύλλα των καλαμιών που καίγονται.

– Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πέτα Κερατέας Αττικής, ενώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 63 πυροσβέστες με 21 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 34 ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter