Πυρκαγιές στην Αττική: Γιατί δεν πέταξε το Beriev τη Δευτέρα – Η ευθύνη της κυβέρνησης

Πυρκαγιές στην Αττική: Γιατί δεν πέταξε το Beriev τη Δευτέρα – Η ευθύνη της κυβέρνησης
Φωτογραφία αρχείου

Παρά τις δύο μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική τη Δευτέρα 16 Αυγούστου σε Κερατέα και Βίλια, το θηριώδες πυροσβεστικό αεροπλάνο Beriev δεν πέταξε ποτέ, παρά το γεγονός ότι ο λόγος που ενοικιάστηκε από την ελληνική κυβέρνηση ήταν ακριβώς αυτός.

Όπως αποκαλύπτει το avgi.gr, το θηριώδες ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο, είχε εξαντλήσει εδώ και, σχεδόν, δέκα ημέρες τις ώρες πτήσεις που είχαν συμφωνηθεί με τους Ρώσους κατά τη σύμβαση ενοικίασης και απαιτείτο η επέκτασή της.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά στα Βίλια: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα σε 3 μέτωπα – Καίγεται πυκνό δάσος στο Όρος Πατέρας (Photos)

Όμως, η νομική υπηρεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και είχε ενημερωθεί εγκαίρως από τους Ρώσους, επέδειξε σημαντική καθυστέρηση στο να προχωρήσει η επέκταση της σύμβασης.

Αυτός είναι και ο λόγος που το το Beriev δεν μπόρεσε να βοηθήσει τη Δευτέρα στην αντιμετώπιση των δυο πολύ μεγάλων πυρκαγιών σε Κερατέα και Βίλια.

Άξιο αναφοράς είναι ότι για ακόμη μια φορά υπήρξε καθυστέρηση στην πρώτη και άμεση παρέμβαση που θεωρείται η πλέον σημαντική ώστε να μην πάρει η φωτιά διαστάσεις, όπως πήρε και στις δυο περιπτώσεις.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν ακόμα και από τις πληροφορίες για μειωμένες περιπολίες με μικρά πυροσβεστικά περιπολικά με σκοπό την γρήγορη πρόσβαση και εντοπισμό σε περίπτωση εμπρησμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ αν και έχει θέσει από τη Δευτέρα έξι ερωτήματα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν πήρε απάντηση αν και την ενημέρωση της Δευτέρας την έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την αιφνίδια ασθένεια του Νίκου Χαρδαλιά.

Πηγή: Avgi.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter