ΠΥΡΚΑΛ: Πάρκο με… 9 υπουργεία εξήγγειλε ο Μητσοτάκης – Πανό και αντιδράσεις (Photos/Video)

ΠΥΡΚΑΛ: Πάρκο με… 9 υπουργεία εξήγγειλε ο Μητσοτάκης – Πανό και αντιδράσεις (Photos/Video)

Για «σπουδαία ημέρα για τον δήμο Υμηττού -Δάφνης» έκανε λόγο σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το σχέδιο αστικής ανάπλασης στο συγκρότημα των εγκαταστάσεων των εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού., που όπως ναρκισσιστικά σχολίασε ο ίδιος, «δεν το σκέφτηκε κάποιος νωρίτερα»!

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου κυβερνητικού πάρκου εντός του χώρου συνολικής έκτασης 170 στρεμμάτων, από τον οποίο θα απομακρυνθεί το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ που προβλέπεται να μετεγκατασταθεί στο Λαύριο.

«Βρισκόμαστε τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά σε σταθμό Μετρό. Η δυνατότητα του χώρου αυτού να φιλοξενήσει 9 υπουργεία θα οδηγήσει νομοτελειακά και στην οικονομική αναβάθμιση της περιοχής. Ταυτόχρονα, θα απελευθερωθούν πολλά ακίνητα στο κέντρο της πόλης, τα οποία θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν για άλλους σκοπούς» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση προβλέπει τη δημιουργία ενός καινούργιου πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης. «Μας δίνεται η δυνατότητα να αποδώσουμε 120 στρέμματα, 80 στρέμματα σε πάρκα και 40 στρέμματα σε κοινόχρηστους χώρους στους πολίτες της Δάφνης και του Υμηττού» είπε.

Αντιδράσεις

Κινητοποίηση έξω από την ΠΥΡΚΑΛ οργάνωσαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, εργαζόμενοι και φορείς της περιοχής. Το Συνδικάτο Μετάλλου απαιτεί την εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου και των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.

Καταγγέλλει δε την κυβέρνηση που δίνει πακτωλό χρημάτων για το ΝΑΤΟ και τα «Rafalle» και την ίδια ώρα βάζει λουκέτο στα ΕΑΣ. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση της πανδημίας και απαιτούν ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και άμεσα προσλήψεις προσωπικού.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter