Πυροβολισμοί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες (Photos – Video)

Πυροβολισμοί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες (Photos – Video)

Εν μέσω τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και στην Ουάσινγκτον, πολλοί πυροβολισμοί εβλήθησαν σήμερα από όχημα εν κινήσει εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην τουρκική πρωτεύουσα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η επίθεση, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί, συνέπεσε με ένα βάθεμα της διένεξης των δύο χωρών σχετικά με τη δίκη ενός Αμερικανού πάστορα στην Τουρκία.

Ένας ή περισσότεροι άγνωστοι επιτιθέμενοι έριξαν έξι σφαίρες σε πύλη ασφαλείας της πρεσβείας από αυτοκίνητο λευκού χρώματος το οποίο βρισκόταν εν κινήσει γύρω στις 05:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), με τρεις σφαίρες να πλήττουν μια σιδερένια πόρτα και ένα παράθυρο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας.

Η πρεσβεία είναι κλειστή αυτή την εβδομάδα λόγω της δημόσιας αργίας για την ισλαμική γιορτή Άιντ αλ-Άντχα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα συμβάν ασφαλείας σημειώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ νωρίς σήμερα το πρωί. Δεν έχουμε πληροφορίες για τραυματισμούς και ερευνούμε τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκάινερ, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας. «Ευχαριστούμε την τουρκική εθνική Αστυνομία για την ταχεία αντίδρασή της».

Πλάνα βίντεο που μετέδωσε το δίκτυο Haberturk δείχνουν αστυνομικές ομάδες να επιθεωρούν μία από τις εισόδους της πρεσβείας ενώ η ζημιά που προκλήθηκε από έναν πυροβολισμό είναι ορατή σε ένα παράθυρο. Ανέφερε πως στη σκηνή βρέθηκαν άδεια φυσίγγια.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την επίθεση στο Twitter και είπε πως διεξάγεται έρευνα για το συμβάν. «Είναι μια σαφής προσπάθεια να προκληθεί χάος», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν. «Η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα και όλες οι ξένες αποστολές τελούν από την εγγύηση των νόμων».

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα και το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη έχουν αποτελέσει στο παρελθόν στόχους επιθέσεων από μαχητές και έχουν αντιμετωπίσει πολλές απειλές ασφαλείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter