Πυροδοτείται η «βόμβα» του καλοκαιριού στο Λιμάνι – «Κλείνει» ο Γιάγια Τουρέ

Πυροδοτείται η «βόμβα» του καλοκαιριού στο Λιμάνι – «Κλείνει» ο Γιάγια Τουρέ

«Φωτιές» στον κόσμο του Ολυμπιακού έχουν ανάψει δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ ότι οι «ερυθρόλευκοι» κλείνουν τον Γιάγια Τουρέ και πώς τα ιατρικά που περνάει στο Λονδίνο, δεν τα περνάει για κάποια αγγλική ομάδα, αλλά για τους Πειραιώτες!

«Ο Γιάγια Τουρέ συμφώνησε με τον Ολυμπιακό» αναφέρουν χαρακτηριστικά Daily Mirror και Times και τονίζουν στα ρεπορτάζ τους ότι οι Πειραιώτες, έχουν συμφωνήσει με τον διεθνή αμυντικό μέσο και οι ετήσιες αποδοχές του παίκτη θα είναι περίπου στα 2,5 εκατ. ευρώ. Αναφέρουν μάλιστα ότι «ακόμα και αν ολοκληρωθεί σήμερα το deal με τον Τουρέ, δεν θα μπορεί να αγωνιστεί αύριο κόντρα στην Μπέρνλι για τα προκριματικά του Europa League»!

Το ESPN από την πλευρά του, θεωρεί ότι η μεταγραφή είναι πολύ κοντά να τελειώσει. Ο τίτλος του δημοσιεύματος αναφέρει: “Ο Γιάγια Τουρέ είναι έτοιμος να μετακομίσει στον Ολυμπιακό αφού υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στο Λονδίνο”. Στο κείμενο προσθέτει ότι «ο πρώην μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, είναι κοντά στο να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό όπως μετέφεραν πηγές από το ελληνικό κλαμπ στο ESPN. Ο Τουρέ ο οποίος είναι 35 ετών έμεινε ελεύθερος από τη Σίτι καθώς ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του και η μετακίνηση του στον Ολυμπιακό όπου έπαιξε το 2005-06 είναι πιθανή”.

Στο μεταξύ ο μάνατζερ του Τουρέ, Ντμίτρι Σέλουκ, από την πλευρά του, αναδημοσίευσε ένα tweet όπου φαίνεται ο πελάτης του να φοράει τη φανέλα όλων των ομάδων του Λονδίνου, μπερδεύοντας την υπόθεση. Μάλιστα δεν έκανε το παραμικρό σχόλιο κάτι που έδωσε αφορμή για δεκάδες σενάρια, σχετικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του 35χρονου Τουρέ. Ο Σέλουκ ήταν εκείνος που ενημέρωσε μέσω Twitter ότι ο Γιάγια περνάει ιατρικές εξετάσεις στο Λονδίνο…

Οσον αφορά στον Ολυμπιακό, η ΠΑΕ πήρε θέση για τα αγγλικά δημοσιεύματα όμως, αντί να ξεκαθαρίσουν το τοπίο το έκαναν ακόμα πιο αινιγματικό. Συγκεκριμένα τόνισαν ότι «ασχολούμαστε μόνο με το κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι με την Μπέρνλι. Οτιδήποτε μεταγραφικό, μετά το αυριανό παιχνίδι».

Εμείς να θυμίσουμε ότι ο Γιάγια Τουρέ αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους» τη σεζόν 2005-06, είχε εντυπωσιακή παρουσία και προκάλεσε το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Τελικά ο Σ. Κόκκαλης τον πούλησε στη Μονακό αντί 5,5 εκατ ευρώ κι ένα χρόνο μετά, τον απέκτησε η Μπαρτσελόνα. Με την ομάδα της Καταλονίας ήταν βασικό στέλεχος στην κατάκτηση του ντάμπλ και του Τσάμπιονς Λιγκ σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρώμη τη σεζόν 2008-09. Στις 2 Ιουλίου του 2010 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι με την οποία κατέκτησε μεταξύ άλλων τρεις φορές το πρωτάθλημα Αγγλίας (2012, 2014, 2018), το Κύπελλο Αγγλίας το 2011 και τρία League Cup (2014, 2016, 2018). Έμεινε ελεύθερος τον περασμένο Μάιο…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter