Πυρονέφος στο μυαλό

Πυρονέφος στο μυαλό

Γελάμε ακόμα όταν θυμόμαστε τον «στρατηγό άνεμο» που είχε επικαλεστεί το 2007 ο Βύρων Πολύδωρας για να χρυσώσει το χάπι των κυβερνητικών ευθυνών για τις φονικές φωτιές του 2007. Πού να ήξερε ότι μερικά χρόνια αργότερα θα ακούγονταν μεγαλύτερες «πατάτες» προκειμένου να βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το κάδρο των ευθυνών.

Το περασμένο καλοκαίρι, με φόντο τη φωτιά στον Υμηττό, είχαμε ακούσει για το «φλεγόμενο πουλί» από τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΔΔΗΕ, Κώστα Μανιάτη και ότι «ο Υμηττός είναι τρελός και μοιάζει με… μπακλαβά» από ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ.

Για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη το 2021 έφταιγαν σύμφωνα με την κυβέρνηση το «μικροκλίμα» και τα «6 μποφόρ», κάτι το οποίο φυσικά διέψευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι κάτοικοι, οι εθελοντές, ο δήμαρχος Αχαρνών και γενικά όποιος μιλάει ελληνικά και δεν σιτίζεται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο από την κυβέρνηση.

Χθες μάθαμε και το «πυρονέφος της νύχτας» στον Έβρο. Και πίσω απ’ όλα αυτά πάντα η κλιματική κρίση, για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμαθε το 2019, στον ΟΗΕ. Τότε παραδέχθηκε δημόσια ότι υπάρχει κλιματική κρίση. Μέχρι τότε δεν ήξερε, δεν είχε ακούσει τίποτα.

Ο χειρότερος πρωθυπουργός από καταβολής ελληνικού κράτους «όπλισε» χθες, με την ομιλία του, τα χέρια των ψεκασμένων, ακροδεξιών, αυτόκλητων «σερίφηδων» λέγοντας για τη φωτιά στον Έβρο πως «είναι περίπου βέβαιο ότι η αιτία ήταν ανθρωπογενής και άναψε σε περιοχή που αποτελεί διαδρομή μετακίνησης μεταναστών. Δεν ξέρουμε αν είναι από αμέλεια ή από πρόθεση. Ερευνάται». Εν ολίγοις ποιοι φταίνε; Οι μετανάστες. Ό,τι δηλαδή λένε και οι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες. Αν πω ότι για κάποιους αυτή η δήλωση ακούγεται ως κάλεσμα σε πογκρόμ, θα ήμουν υπερβολική;

Επί ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν χιλιάδες μετανάστες, αλλά δεν έβαλαν φωτιά στον Έβρο. Τώρα όμως που η ΝΔ θωράκισε τα σύνορα και την περιοχή, με προσλήψεις συνοριοφυλάκων και πλούσιο εξοπλισμό που πληρώσαμε επί Χρυσοχοΐδη, οι μετανάστες καίνε τον Έβρο με κίνδυνο να καούν οι ίδιοι κι άλλοι άτυχοι σαν κι αυτούς που έχουν περάσει τα πάνδεινα μέχρι να φτάσουν εκεί. Μάλιστα…


«Το σκοτεινό κλίμα λόγω πυρκαγιών αντισταθμίζει η πορεία της οικονομίας», είπε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος. Αλήθεια την ατάκα αυτή – ενώ η φωτιά στον Έβρο καίει – την έγραψαν οι λογογράφοι του ή τη σκέφτηκε ο ίδιος; Ας το πει στην ηλικιωμένη του βίντεο.


«Να καίμε προληπτικά τα δάση τον χειμώνα» πρότεινε ο Ανδρέας Δρυμιώτης της Καθημερινής. Για να μην τρέχουμε το καλοκαίρι; Η πρόταση αφορά όσο είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης; Δεν ξέρω.


Καλή σχολική χρονιά είπαμε; Δεν είπαμε. Μηχανή της ΔΡΑΣΗ, αυτών που αν τους ρωτήσεις πόσο κάνει 6Χ8 σε κοιτάνε με βλέμμα αγελάδας, παρέσυρε φοιτήτρια επειδή γούσταρε και επειδή η αδρεναλίνη του είχε χτυπήσει «κόκκινο».


«Έπεσαν πάνω μας με τα μηχανάκια και ξεκίνησαν να δέρνουν κόσμο. Πέσανε πάνω στη συμφοιτήτριά μας και την πατήσανε με το μηχανάκι», είπε μια φοιτήτρια που ήταν στην περιοχή. Ο νταής αστυνομικός είχε επιστρέψει ήδη σπίτι του. Του είχε ανάψει θερμοσίφωνα η μαμά του. Έκανε μπάνιο και είδε σε επανάληψη το 9ο επεισόδιο του Survivor.


Ελλάδα 2.0. Εσείς ξέρατε ότι για να αιτηθεί κάποιος αποζημίωση για καμένα μελίσσια, πρέπει να καταβάλει τέλος εκτίμησης 2 ευρώ για κάθε καμένο καπάκι; Κι αποζημιώνονται μόνο όσα καπάκια βρεθούν και μόνο εφόσον η φωτιά αποδοθεί σε φυσικά αίτια και όχι σε εμπρησμό.
Όσοι είχαν πλαστικά μελίσσια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ίσως τους δώσει ένα βάζο μέλι ή κάνα μέλι pass. Ποιος ξέρει;


Ξαναρωτάω, τι τρέλα έχει πιάσει τους ΝεοΔημοκράτες με τον Κασσελάκη; Δεν βλέπω πια ταινίες τα βράδια, διαβάζω τα σχόλια στο Twitter και γελάω λες και παρακολουθώ Monty Python. Μετά βέβαια δεν με παίρνει ο ύπνος, αλλά αξίζει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter