Πυροσβεστική: 62 νέες πυρκαγιές σε ένα 24ωρο – Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ η περίπτωση της Ηλείας

Πυροσβεστική: 62 νέες πυρκαγιές σε ένα 24ωρο – Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ η περίπτωση της Ηλείας

Σε 62 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 19:00, χθες, Παρασκευή 24 Ιουλίου, έως την ίδια ώρα απόψε, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

Συνολικά επιχείρησαν 1.115 πυροσβέστες με 426 οχήματα, 24 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις Κεχριές Κορινθίας είναι σε εξέλιξη, με διάσπαρτες καύσεις στην έκτασή της. Συνολικά επιχειρούν 402 πυροσβέστες, 82 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται, επίσης, ότι μόλις νύχτωσε αποσύρθηκαν τα 2 ελικόπτερα και τα ισάριθμα αεροσκάφη, που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Παράλληλα, σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, Παρασκευή 24 Ιουλίου, στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας. Αυτή την ώρα επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ έως την ώρα που νύχτωσε επιχειρούσαν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε ύφεση είναι πλέον και η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Λάλας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Αυτή την ώρα επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέλος, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, έχει μεταβεί ήδη στην Ηλεία μεικτό κλιμάκιο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για την εξιχνίαση των αιτιών αρκετών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter