Επεισόδια στο Μαρούσι: Έπνιξαν στα χημικά τους ήρωες πυροσβέστες του καλοκαιριού – Πέντε προσαγωγές (Photos)

Επεισόδια στο Μαρούσι: Έπνιξαν στα χημικά τους ήρωες πυροσβέστες του καλοκαιριού – Πέντε προσαγωγές (Photos)

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη λεωφόρο Κηφισίας, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που το καλοκαίρι όταν οι πυρκαγιές κατέκαιγαν τη χώρα η κυβέρνηση τους χαρακτήριζε ήρωες και σήμερα που ζητούν την ενίσχυση του Σώματος με μονιμοποιήσεις πενταετούς θητείας έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομική καταστολή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ τα επεισόδια ξεκίνησαν το μεσημέρι και αφότου περίπου 600 άτομα είχαν αποχωρήσει. Ωστόσο όσοι απέμειναν κατέλαβαν το οδόστρωμα της λεωφόρου Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, ο αστυνομικός διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων ωστόσο εκείνοι δεν υποχώρησαν με αποτέλεσμα η… «λύση» που δόθηκε ήταν η χρήση δακρυγόνων και νερού με σκοπό να τους απωθήσουν και να τους οριοθετήσουν. 

Την ίδια ώρα, εποχικοί πυροσβέστες καταγγέλλουν τον ακρωτηριασμό ενός συναδέλφου τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. 

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δύο.

Νωρίτερα, με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα» οι συγκεντρωμένοι που έχουν έρθει στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα, διαδήλωσαν αντιδρώντας, όπως τονίζουν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Αναλυτικά όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

-Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

-Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

-Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.

-Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).

-Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορονοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.

-Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!».

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση έπνιξε στα χημικά τους ήρωες των πυρκαγιών

Ανακοίνωση μετά τα επεισόδια στη συγκέντρωση των πυροσβεστών εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προδευτική Συμμαχία για τη συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη απέναντι στους πυροσβέστες.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιφύλασσε για τους πυροσβέστες, τους «ήρωες των πυρκαγιών» την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση που είχε και στους υγειονομικούς, τους «ήρωες της πανδημίας».

Στην αρχή όταν τους χρειάζεται την ώρα της κρίσης τους χειροκροτεί στα μπαλκόνια, στη συνέχεια τους αφήνει στο έλεος χωρίς καμία στήριξη είτε οικονομική είτε σε έμψυχο δυναμικό.

Και στο τέλος τους πνίγει και στα χημικά, αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter