Πυροσβεστικά δεν έχουμε, περιπολικά… φέρνουμε (Video)

Πυροσβεστικά δεν έχουμε, περιπολικά… φέρνουμε (Video)
Φωτογραφία αρχείου

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να έχει γίνει ολοφάνερη –δυστυχώς– η ανεπάρκεια και η έλλειψη μέσων τόσο στο Πυροσβεστικό Σώμα όσο και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που έδωσαν (δίνουν και θα δίνουν) υπεράνθρωπες μάχες, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφασίζει να αυξήσει τα… περιπολικά στους δρόμους της Αθήνας.

Τι και αν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας και άλλων περιοχών της Ελλάδας να έβλεπαν τα σπίτια τους να καίγονται λέγοντας πως βλέπουν γύρω τους μόνο αστυνομικούς; Η «απάντηση» της κυβέρνησης στο αίτημά τους είναι προφανώς να… αυξήσει τις περιπολίες της αστυνομίας τις βραδινές ώρες στην Αθήνα…

Δια στόματος Τάκη Θεοδωρικάκου, λοιπόν, ανακοινώθηκε πως επιπλέον εκατό περιπολικά πλήρως στελεχωμένα θα περιπολούν τις νυχτερινές ώρες στους δρόμους και στις γειτονιές της Αττικής από την 1η Νοεμβρίου, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, ξεκινάει η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων του λεκανοπεδίου με συνολικά 1.026 αστυνομικούς.

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας: «Οι πολίτες μας ζητούν ασφάλεια, να είναι και να νιώθουν ασφαλείς και για αυτό ζητούν, και δικαίως, πολύ περισσότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Σήμερα είμαστε εδώ, στην Καλλιθέα, και από δω ανακοινώνουμε ότι από 1η Νοεμβρίου έχουμε τη δυνατότητα πλέον και γίνεται πράξη να αυξήσουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά τις νυχτερινές ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Δώδεκα με έξι τη νύχτα 100 πρόσθετα στελεχωμένα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας θα περιπολούν στις γειτονιές για να συμβάλλουν στο αίσθημα ασφάλειας. Αυτό γίνεται πράξη, διότι από τη Δευτέρα ξεκινάει η πρόσθετη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής με 1.026 άντρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι νέοι αστυνομικοί που θα ενισχύσουν τις αστυνομικές υπηρεσίες, «είναι 306 αγόρια και κορίτσια που τελειώνουν τη Σχολή Αστυφυλάκων και ορκίζονται αυτήν την Κυριακή, οι οποίοι θα διατεθούν -στο σύνολό τους- στα αστυνομικά τμήματα και ένας μικρός αριθμός στα ΜΑΤ και στην Τροχαία, καθώς και 720 δόκιμοι που μέσα στον μήνα, προς το τέλος του μήνα, θα πάνε στα αστυνομικά τμήματα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter