Φωτιές στην Αττική: Σε πλήρη εξέλιξη μέτωπα σε Βαρνάβα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο (Photos)

Φωτιές στην Αττική: Σε πλήρη εξέλιξη μέτωπα σε Βαρνάβα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο (Photos)

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασαν στην Αττική σοβαρά πύρινα μέτωπα με διάσπαρτες εστίες στον Βαρνάβα Αττικής και σε τέσσερα μέτωπα στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική δίνει μάχη υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή σε δασική πυρκαγιά στο Βαρνάβα Αττικής.

Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π (το 1 ως συντονιστικό) και 7 αεροσκάφη (4 CL, 2 AIR TRACTOR ΚΑΙ ΤΟ BERIEV-200), ενώ μεταβαίνουν από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Συνδράμουν τέλος εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου, από το ύψος της οδού Αθηνών στην Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρο Βαρνάβα), από την οδό Μιλτιάδη Μαντά, ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου, ρεύμα προς Βαρνάβα και στην Ανωνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα, ρεύμα προς Γραμματικό.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Βαρνάβα έχει μεταβεί αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, με το βουλευτή Αν. Αττικής Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος επικοινώνησε με το Νίκο Χαρδαλιά, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ζητώντας του να κινητοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μαίνεται η φωτιά και στην Ελευσίνα

Τέσσερις ταυτόχρονες εστίες πυρκαγιάς είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου, όλες σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε συνεχή κίνηση προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση τους.

Παράλληλα η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε δρόμους τόσο στην Δυτική Αττική, όσο και στην περιοχή του Βαρνάβα, όπου είναι σε εξέλιξη η άλλη σοβαρή πυρκαγιά στην Αττική.

Στην Δυτική Αττική, εκτός από το Πάτημα της Ελευσίνας, πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στον δρόμο για Δερβενοχώρια στην περιοχή της Μαγούλας, στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ και Τροίας στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Ρουπάκι, επίσης στον Ασπρόπυργο.

Σέ όλες αυτές τις πυρκαγιές στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο, επιχειρούν συνολικά 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Λόγω των πυρκαγιών αυτών η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής στον Ασπρόπυργο, από το ύψος της λεωφόρου ΝΑΤΟ και από το ύψος του εργοστασίου Παπαστράτος, καθώς και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων από το ύψος του εργοστασίου Κανάκη.

Η φωτιά έχει διασπαρθεί σε διάφορες εστίες και στην περιοχή επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή επίσης υπάρχει και από υδροφόρες των γύρω δήμων.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1413814546788143106

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter