Πυροσβεστική: Δύο νεκροί από φωτιές σε σπίτια σε ένα 24ωρο- Τουλάχιστον 8 σε έναν μήνα

Πυροσβεστική: Δύο νεκροί από φωτιές σε σπίτια σε ένα 24ωρο- Τουλάχιστον 8 σε έναν μήνα

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ένας άνδρας έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στο Περιστέρι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Σμύρνης στο Περιστέρι, λίγο μετά τις 7 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της μικρής έκτασης πυρκαγιάς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν τον άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του και με εγκαύματα, στο υπνοδωμάτιό του. Στο σημείο επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Δείτε επίσης – Αχελώος: Αγωνία για τον 28χρονο που χάθηκε στα νερά του ποταμού

Νεκρή εντοπίστηκε ηλικιωμένη έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στην Ιστιαία Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8.22 το πρωί σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Ιστιαία. Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς μικρής έκτασης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν στο σαλόνι του διαμερίσματος νεκρή μια γυναίκα περίπου 80-85 ετών. Στο σημείο επιχείρησαν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Οκτώ νεκροί σε έναν μήνα

Με βάση ανεπίσημους υπολογισμούς εκτιμάται ότι μόνο για τον πρώτο μήνα του 2024, τον Ιανουάριο, η χώρα μετρά τουλάχιστον οκτώ νεκρούς από πυρκαγιές μέσα στα σπίτια τους. Η κυβέρνηση και οι αρχές όπως συνήθως θα κάνουν λόγο για “ατομική ευθύνη” ή απροσεξία αλλά πολλοί πολίτες καταφεύγουν σε πρόχειρές λύσεις για να θερμανθούν καθώς το κόστος για πετρέλαιο θέρμανσης  ή ηλεκτρικό ρεύμα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter