Πυροτεχνήματα Σταϊκούρα κατά ΣΥΡΙΖΑ για να θολώσει τα νερά για την Πειραιώς

Πυροτεχνήματα Σταϊκούρα κατά ΣΥΡΙΖΑ για να θολώσει τα νερά για την Πειραιώς

Μιλώντας επί 35 λεπτά μόνο για να εξαπολύσει μια οξύτατη ειρωνική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακεφαλαιοποίηση του 2015 και να εκθέσει με δοξαστικό τρόπο τα κυβερνητικά πεπραγμένα της ΝΔ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, επέλεξε να τοποθετηθεί ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, στην συζήτηση που έγινε σήμερα το πρωί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο τις εξελίξεις που δρομολογούνται με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Ελάχιστα όμως αναφέρθηκε ο Χρ. Σταϊκούρας στο αντικείμενο της συζήτησης που ήταν οι δρομολογούμενες εξελίξεις στην Πειραιώς, τις οποίες εν τέλει υπερασπίστηκε, με το επιχείρημα ότι θα επιτρέψουν στην τράπεζα να περιορίσει δραστικά τον δείκτη κόκκινων δανείων που βρίσκεται ακόμη στο 45% σε ποσοστό κάτω του 10%, θα ενισχύσει τη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα της επιτρέψει να αρχίσει πάλι να χρηματοδοτεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Η είδηση της ημέρας προέκυψε από την τοποθέτηση του Ανδρέα Βερύκιου, πρόεδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που παρά τις κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις δρομολογούμενες εξελίξεις στην Πειραιώς και το αίτημα της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών να καταψηφίσει την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δήλωσε ότι το ΤΧΣ υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με τρεις τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι η μεταφορά των τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα από όπου προήλθαν. Όπως πρόσθεσε μάλιστα ο Ανδρέας Βερύκιος στη συνέχεια της ομιλίας του, στόχος του ΤΧΣ κατά την επικείμενη ΑΜΚ της Πειραιώς είναι η μείωση της συμμετοχής του κάτω από την καταστατική μειοψηφία του 33% από το 61.35 όπου βρίσκεται σήμερα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εγκάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών για την πυροτεχνηματική επιθετικότητά του και αναρωτήθηκε πότε επιτέλους τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα προσέλθουν σε μια σοβαρή συζήτηση για την οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, θέση που μοιράστηκε κι ο Αλέκος Φλαμπουράρης ενώ η Έφη Αχτσιόγλου καυτηρίασε πρωτίστως την επιλογή της διοίκησης της Πειραιώς, προφανώς με κυβερνητική συναίνεση, να αποσπά όλο και περισσότερα κεφάλαια από το Δημόσιο είτε με την μετατροπή των Cocos σε μετοχές , είτε με την επιδιωκόμενη ΑΜΚ και να τα εξαϋλώνει, με σκοπό την παράδοση της τράπεζας σε νέους ιδιώτες μετόχους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter